Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rekeningencommissie Amsterdam nog lang niet tevreden

Datum nieuwsfeit: 15-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam

|
Rekeningencommissie nog lang niet tevreden

Rekeningencommissie nog lang niet tevreden

Hoewel de Rekeningencommissie van de gemeenteraad van Amsterdam minder kritiek heeft op het gevoerde beleid dan vorig jaar, is zij nog lang niet tevreden. De Rekeningencommissie controleert ieder jaar namens de gemeenteraad de rechtmatigheid en deugdelijkheid van het gevoerde beleid. Zij controleert of het college van B&W volgens de regels heeft gehandeld en controleert of het geld dat door de gemeenteraad voor verschillende doelen is bestemd ook goed terecht is gekomen en is besteed.

Weer veel kritiek op Sociale Dienst
Wat de rechtmatigheid betreft is de Rekenigencommissie kritisch over het functioneren van de Rokin Groep, het Adviesbureau voor bouw en installaties GEAM en vooral over de Sociale Dienst. Met name het gevoerde beleid bij de Sociale Dienst ligt al vele jaren onder vuur van de Rekeningencommissie.

College moet ingrijpen bij stadsdelen
Wat de doelmatigheid betreft is de Rekeningencommissie niet alleen beoordelend, maar dit jaar ook veroordelend. Met name de relatie tussen de gemeenteraad en de stadsdelen loopt als een rode draad door het rapport. De commissie vindt dat er te weinig regie en concerncontrolling is door de gemeenteraad. De gemeenteraad is eindverantwoordelijke naar de Amsterdammers en het Rijk, ook als het gaat om stadsdeeltaken als paspoortverstrekking, vastgoedinformatie of informatiebeveiliging. Het college toont zich volgens de Rekeningencommissie te weinig bereid om in te grijpen bij stadsdelen wanneer die hun taken niet goed uitoefenen.

De gemeenteraad mist volgens de Rekeningencommissie zicht op het deel van de begroting en rekening dat samenhangt met de stadsdelen. Dat gaat in totaal om 900 miljoen gulden. Om te beginnen moeten de stadsdelen daarom vergelijkbare begrotingen en rekeningen opstellen.

Guus Schokker

^


-

© gemeente Amsterdam - 15-10-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie