Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Friesland: diefstal auto Leeuwarden

Datum nieuwsfeit: 15-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 15-10-2001
Politieberichten van 15 oktober (07.00 - 13.00)

Leeuwarden: diefstal auto
Afgelopen weekend werd vanaf de Nieuweburen een personenauto, merk Peugeot, kleur blauw, voorzien van het kenteken 84-GG-VV weggenomen. De eigenaresse, een 38-jarige inwoonster van Harlingen, deed aangifte.

Heerenveen: verkeersgevaarlijk gedrag
Zondag omstreeks 12.30 uur werd een 29-jarige inwoner van Oudega (Sm) bekeurd ter zake verkeersgevaarlijke gedrag. De bestuurder reed met zijn motor over de Rijksweg A7. Met een snelheid van ongeveer 120 kilometer per uur maakte de bestuurder over een afstand van ongeveer
1.5 kilometer een wheeley, daarbij haalde hij enkele personenauto`s in.

Joure: snelheid
Zondag omstreeks 14.45 uur werd op de Rijksweg A7 een motorrijder bekeurd ter zake het overschrijden van de maximumsnelheid. De bestuurder, een 26-jarige inwoner van Oppenhuizen, reed met een snelheid van 205 kilometer per uur, terwijl 120 was toegestaan. Het rijbewijs van de motorrijder werd ingevorderd.

Ameland: aanrijding met gewonden
Zondag omstreeks 22.00 uur braken 14 paarden los uit een weiland onder Hollum. De paarden waren eigendom van een manegehouder in Ballum, een 56-jarige man. De paarden liepen in die richting van de manege. Op de verbindingsweg tussen Hollum en Ballum kwam één van de paarden frontaal in botsing met een personenauto, die werd bestuurd door een 54-jarige inwoner van Hoenderloo. Bij deze bestuurder zaten nog drie mensen uit Hoenderloo in de auto, te weten een vrouw van 43 jaar, een man van 70 jaar en een vrouw van 68 jaar. De 43-jarige vrouw liep lichte verwondingen op. De bestuurder en andere inzittenden werden met de helikopter overgebracht naar het MCL-Zuid. Het paard overleefde de aanrijding niet.

Drachten: fietsen in winkelcentrum `De Drait` verboden Fietsen in het winkelcentrum `De Drait` verboden. In juni 2001 vond de nationale straatspeeldag plaats in het winkelcentrum De Drait. Deze dag was mede georganiseerd vanuit het project Samen Veilig Ondernemen met als thema "de verkeersveiligheid in het winkelcentrum". Vooral het fietsen en `brommen` in het winkelcentrum was een veel voorkomende klacht. Op elke hoek van het winkelcentrum hangen nu, naast de reguliere verkeersborden, de door de kinderen ontworpen verkeersborden. Vanaf 1 november gaat de politie nu ook actief controleren op de naleving van de verkeersregels in het winkelcentrum. Bij fietsen en `brommen` door het winkelcentrum kan dit een fikse boete opleveren voor de overtreder van respectievelijk vijftig of zeventig gulden per overtreding. De deelnemers aan het project Samen Veilig Ondernemen verwachten dat de veiligheid in het winkelcentrum door deze maatregel zal worden verhoogd.

Leeuwarden: diefstal uit auto
Zondagavond is ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan het Zaailand. Men kwam binnen door het linker voorportier te forceren. Ontvreemd werd een radio-cdspeler en een cd-wisselaar, met daarin 10 cd`s. Aangifte is gedaan door een 41-jarige inwoner van Leeuwarden.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie