Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Milieudefensie over PvdA-nota Open Land, Groene Steden

Datum nieuwsfeit: 15-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Milieudefensie
Zoek soortgelijke berichten
Milieudefensie

Persbericht

Milieudefensie over PvdA-nota Open Land, Groene Steden: 'Open ruimte blijft bedreigd'

Amsterdam, 15 oktober 2001 --- Milieudefensie vindt dat de vandaag gepresenteerde PvdA-nota Open Land, Groene Steden van de Commissie Peper de open ruimte onvoldoende beschermt. 'De stedelijke gebieden krijgen een te ruime jas aangemeten. De nota mist instrumenten om een intensief ruimtegebruik te stimuleren', aldus Milieudefensie-directeur Wijnand Duyvendak.

Duyvendak: 'De PvdA-nota maakt geen keuze tussen de diverse ruimteclaims en lijkt alle wensen voor meer woningen en bedrijventerreinen tot 2030 te willen honoreren. De verstedelijking van de open ruimte wordt daardoor geen halt toe geroepen.' De 'stedelijke jas' die de Commissie Peper voorstelt, is te ruim. 'De urgentie om maatregelen te treffen voor intensiever ruimtegebruik, zoals strakke contouren en een openruimte-heffing, ontbreken ten enenmale.'

Milieudefensie waardeert de gedegen analyse van Open land, Groene Steden. De nota levert een nieuwe stimulans aan de discussie over de ruimtelijke ordening in Nederland. Het belang dat de nota hecht aan het contrast tussen stedelijk en landelijk gebied, verdient waardering, evenals het voorstel om het ministerie van VROM drastisch te reorganiseren.

Voor meer informatie:
Persvoorlichting Milieudefensie, telefoon 020 5507 333


---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie