Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start operatie 'spaarpot' in België

Datum nieuwsfeit: 15-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nationale Bank van België
Zoek soortgelijke berichten
Nationale Bank van België


In het vooruitzicht van de komst van de euro
Operatie "spaarpot"

Van 15 oktober tot 15 november, eerste inzameling van opgespaarde muntstukken,
door de Nationale Bank van België en het Commissariaat-generaal voor de euro

Van 15 oktober tot 15 november zet de Nationale Bank van België samen met het Commissariaat-generaal voor de euro een grootse inzamelactie op touw voor Belgische muntstukken die in allerhande spaarpotten liggen opgeslagen. Tijdens deze periode kunnen particulieren gratis munten deponeren of omruilen; vanaf 1 oktober vinden ze hiervoor plastic clips bij banken en postagentschappen. De kleuter- en de lagere scholen worden eveneens uitgenodigd om aan deze actie mee te werken door hun leerlingen clips mee te geven. Deze volledig gevulde clips verlichten de tussenkomst van de kassier maximaal: op deze manier kan hij de tegenwaarde onmiddellijk uitbetalen of ze op de rekening van zijn cliënt boeken.

Om de invoering van de euro op 1 januari 2002 te vergemakkelijken, nodigt deze actie de bevolking nu al uit om de thuis opgespaarde munten vooraf in te leveren. Er werden 4 miljard stukken uitgegeven en men vermoedt dat ongeveer 1 miljard in een spaarpot, een bureaulade of een wollen sok ligt te slapen.

Meer inlichtingen en praktische afspraken worden vanaf september via de media bekendgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie