Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Akzo Nobel en Shell gaan goedkope zonnepanelen ontwikkelen

Datum nieuwsfeit: 16-10-2001
Bron: Akzo Nobel
Zoek soortgelijke berichten
Akzo Nobel

Akzo Nobel en Shell gaan samen goedkope zonnepanelen ontwikkelen

Arnhem, 16 oktober 2001 AkzoNobel en Shell Renewables gaan samen een proefinstallatie opzetten voor de massaproductie van flexibele zonnepanelen tegen lage kosten. Indien het project succesvol is, kan een van de belangrijkste obstakels voor een wijdverspreide toepassing van fotovoltaïsche zonnecellen, namelijk de hoge kosten, worden weggenomen.

Momenteel worden zonnepanelen van dure materialen gemaakt, zoals zuiver silicium, glas en metalen, door middel van arbeidsintensieve processen. Het nieuwe proces dat Shell en Akzo Nobel in Arnhem gaan uitproberen, is gebaseerd op massaproductiemethodes om praktisch continu een speciale zonnecelcoating aan ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie