Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mobile Black Office in trek

Datum nieuwsfeit: 16-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
BedrijfsautoRAI

16-10-2001

Mobile Black Office blijkt schot in de roos

Eerst op de Caravan Salon in Düsseldorf en daarna tijdens de IAA in Frankfurt oogstte dit multifunctionele prototype veel bijval van het publiek en in het bijzonder van media, architecten en zelfstandige ingenieurs.

Mobile Black Office voorziet in een comfortabele werkaccommodatie op locatie, met alle benodigde middelen onder handbereik. De gemakkelijke stoelen en de multifunctionele tafel bieden voor vier personen optimale vergaderfaciliteiten en individuele werkstations op de projectlocatie. EDP en multimediavoorzieningen, hoogwaardige materialen en ultramoderne verlichting dragen bij aan ideale werkomstandigheden voor de staf in het veld, bijvoorbeeld op een bouwplaats of een filmset. Het voertuig is uitgerust met drie laptops, twee 15-inch monitoren en een beamer met een 80 x 80 cm intrekbaar projectiescherm.

Het achterdeel van de kantoorruimte, dat kan worden afgescheiden door een scherm, is voorzien van een opklapbed om te rusten. Bovendien is er ruimte over om bijvoorbeeld vrijetijdsspullen mee te nemen. De compacte cateringfaciliteiten omvatten een ijskast, spoelbak, magnetron, thee- en koffiezetapparaat en espressomachine.

Mobile Black Office werd ontwikkeld en gebouwd in samenwerking met een aantal systeempartners, waaronder Brabus en IDC (Innovations & Design Center). Er zijn momenteel nog geen plannen om dit mobiele kantoor op de markt te brengen. De studie is gebaseerd op de Mercedes-Benz Sprinter. Deze heeft een wielbasis van 3550 mm en een toelaatbaar totaalgewicht van 3,5 ton. Voor vlotte verplaatsingen zorgt een 115 kW (156 pk) vijfcilinder CDI-dieselmotor met moderne common-rail-techniek. Tot de veiligheidsuitrusting behoren onder meer windowbags en een dubbele airbag voor de voorpassagier.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie