Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Maastricht

Datum nieuwsfeit: 16-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 16-10-2001 Politieberichten district Maastricht (RKey; 13.15 u) Dinsdag, 16 oktober 2001

District Maastricht

Maastricht; verkeerscontrole
De politie (het Verkeershandhavingsteam) heeft afgelopen maandag(na)middag (16.00 tot 18.15 uur) op de Tongerseweg in Maastricht een verkeerscontrole gehouden. Daarbij werden totaal 164 voertuigbestuurders bekeurd c.q. kregen een proces-verbaal. De geconstateerde overtredingen varieerden van het overschrijden van de terplaatse maximaal geldende snelheid (hiervoor werden de meeste voertuigbestuurders bekeurd/geverbaliseerd, totaal 141) en het niet dragen van de autogordel. Een automobilist, een 35-jarige man uit het Belgische Vroenhoven werd tijdens de verkeerscontrole aangehouden omdat die aanvankelijk, na daartoe gegeven politiebevel/vordering weigerde zijn identiteitsgegevens aan de politie op te geven / bekend te maken. De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.

Maastricht; ingebroken
Afgelopen maandagmiddag werd een inbraak ontdekt in een bedrijf/kantoor aan de Ranwijcksingel in Maastricht. Bleek dat inbrekers het afgelopen weekend via een raam het kantoorpand waren binnengedrongen en er ongeveer een twintigtal computers hebben gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.
Afgelopen maandagavond of vannacht is ingebroken in een drogisterij/parfumerie aan de Wijcker Brugstraat. Inbrekers zijn door vernieling van een hekwerk aan de voorzijde van het pand de winkel binnengedrongen. Het is nog niet duidelijk of c.q. wat er is gestolen. Dat moet nog worden nagegaan. Bij de politie is aangifte gedaan en die is bezig met een onderzoek.
Afgelopen maandag is ook ingebroken in een flatwoning aan de Bogaardenstraat en in een woning aan de Europalaan in Maastricht. In de flatwoning werden sieraden, bankpasjes en geld gestolen. In de woning aan de Europalaan werden sieraden en een fiets gestolen. Vanmorgen, dinsdagmorgenvroeg kreeg de politie een melding van een inbraak in een bedrijf aan de Franciscus Romanusweg in Maastricht (red.; op dit moment nog geen verdere/nadere gegevens bekend).

Maastricht; aanhoudingen en inbeslagnemingen
De politie (de groep Verdovende middelen van de Maastrichtse politie) en de Koninklijke Marechaussee (leden groep Grensoverschrijdende criminaliteit) hebben vanmorgen, dinsdagmorgen bij onderzoek in een woning aan de Dr.Schaepmansstraat in Maastricht totaal ongeveer 2 kilo verdovende middelen (heroine), ruim 10 kilo versnijdingsmiddelen, een weegschaal, een auto en een geldbedrag van ongeveer fl. 40.000,- in binnen en buitenlandse valuta inbeslaggenomen. Twee mannen (20/27) werden aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. Daarnaast heeft de politie vanmorgen in een woning aan de Prestantstraat in Maastricht nog eens twee mannen (22/27) aangehouden, eveneens op verdenking van betrokkenheid bij handel in verdovende middelen. In deze woning trof de politie een geldbedrag van fl. 60.000,- aan welke eveneens werden inbeslaggenomen. De politie kwam de verdachten op het spoor bij aanhoudingen op 2 oktober jl. terzake handel in verdovende middelen en het daarop ingestelde onderzoek waarbij de vanmorgen aangehouden verdachten in beeld kwamen. Alle verdachten werden ingesloten en de politie zet het onderzoek voort. Op 2 oktober jl. heeft de politie drie mannen (25/27/28) uit Maastricht aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. Bij een daaropvolgend onderzoek diezelfde avond in een woning aan de Scharnerweg werden toen 50 gram heroine aangetroffen en enkele honderd gram versnijdingsmiddelen. Die werden samen met eveneens aangetroffen geld en twee autos van deze verdachten inbeslaggenomen. Uit het daarop ingestelde onderzoek kwamen de vanmorgen aangehouden verdachten in beeld op verdenking van levering van verdovende middelen aan de op 2 oktober aangehouden verdachten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie