Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Poeder aangetroffen in brievenbus Rabobank Hoefplan Alkmaar

Datum nieuwsfeit: 16-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Alkmaar
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Alkmaar


Poeder aangetroffen in brievenbus Rabobank Hoefplan

Vanochtend om 9.30 uur werd in de brievenbus van de Rabobank in winkelcentrum De Hoef in Alkmaar poeder aangetroffen en een kaart met de tekst "dit is miltvuur". Vervolgens heeft de politie in overleg met de brandweer en de dienstdoend arts een beperkt gebied rondom de bank afgezet.

Mensen die mogelijk in contact zijn geweest met het poeder zijn voor alle zekerheid geïsoleerd, zodat verdere verspreiding van mogelijke sporen werd voorkomen.
Het gaat in de Rabobank om 8 medewerkers en 1 klant, waar zij de uitslag van het onderzoek hebben afgewacht. Twintig andere mensen werden in aanpalende zaken in isolatie gehouden. Het ging om medewerkers en klanten van een groentewinkel, een bakker en een bloemenzaak, en om vier politieagenten die in de nabijheid van de brievenbus zijn geweest.

Het poeder is met de juiste voorzorgsmaatregelen door de brandweer verwijderd en voor analyse naar het ID in Lelystad gebracht. Inmiddels is bekend geworden dat uit dit onderzoek blijkt dat geen sporen van miltvuur zijn aangetroffen. De voorzorgsmaatregelen zijn opgeheven. De geïsoleerde personen hebben de hele tijd in contact gestaan met een arts. De stemming is de hele tijd rustig geweest.

Voor eventuele medische vragen over miltvuur en de volksgezondheid kunnen mensen bellen met het publieksinformatienummer van de Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst Noord-Kennemerland (GGD), bereikbaar op werkdagen op nummer (072) 566 26 37.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie