Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bescherming Rodamco NA blijft in stand

Datum nieuwsfeit: 16-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

RODAMCO NORTH AMERICA

Bescherming Rodamco NA blijft in stand

Persbericht

Gevraagde voorzieningen Westfield afgewezen:

Ondernemingskamer gelast onderzoek naar beleid
Rodamco NA en laat bescherming in stand

Rotterdam, dinsdag 16 oktober 2001 - De Ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam heeft vanmiddag besloten een onderzoek in te laten stellen naar het beleid van Rodamco North America N.V. 'RNA' van 14 augustus jl. tot heden. De door Westfield gevraagde voorzieningen zijn afgewezen. RNA dient Westfield alleen te erkennen als aandeelhouder.

Hierdoor blijft de bescherming van RNA in stand, behoeft RNA pas een aandeelhoudersvergadering bijeen te roepen na clearing van de door Westfield voorgestelde bestuurders door De Nederlandsche Bank en wordt RNA verder niet in haar bewegingsvrijheid beperkt.

De Ondernemingskamer heeft hiermee het 'level playing field' tussen Westfield Holdings en ABP enerzijds en de andere aandeelhouders anderzijds gehandhaafd.

Gerald Egan, voorzitter van de Directie van RNA: 'RNA ziet het onderzoek met alle vertrouwen tegemoet. We zijn verheugd dat ook het optreden van Westfield in het onderzoek wordt betrokken.'

Afzender van dit persbericht is Rodamco North America N.V. (RNA).

RNA is een grote onroerendgoedmaatschappij die in de Verenigde Staten belegt en tevens een van de grootste onroerendgoedfondsen genoteerd aan de Officiële Markt van Euronext Amsterdam. Dankzij de focus op haar kernportefeuille, te weten winkelbeleggingen van topkwaliteit, en de aankoop van Urban Shopping Centers, Inc. in november 2000, is RNA op dit moment de op twee na grootste eigenaar van winkelcentra in de V.S. en toonaangevend in hoogwaardige beleggingsobjecten. De Vennootschap heeft belangen in 35 regionale winkelcentra verspreid over de gehele Verenigde Staten. Naast een notering in Amsterdam heeft RNA een notering aan de beursen Parijs, Brussel en Frankfurt.

Belt u voor nadere inlichtingen met: Charles Huijskens, 020 - 6 855 955 of 06 - 53 10 50 72

16 okt 01 15:57

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie