Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bloemenveiling Aalsmeer sluit Agreement met Microsoft

Datum nieuwsfeit: 16-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Bloemenveiling Aalsmeer (VBA) sluit Enterprise Agreement met Microsoft

Windows 2000-platform en BizTalk garanderen optimale communicatie tussen aanvoerders en afnemers

Aalsmeer, 16 oktober 2001 - Bloemenveiling Aalsmeer (VBA) heeft een veelomvattende Enterprise Agreement (EA) gesloten met Microsoft. In het kader van deze licentieovereenkomst zal Bloemenveiling Aalsmeer gebruik gaan maken van de nieuwste Microsoft-oplossingen en -producten, waaronder Windows 2000 en BizTalk Server. De VBA kan dankzij de EA in haar eigen tempo de nieuwste Microsoft-technologie inzetten, waarbij zij altijd beschikt over de laatste versies en bijbehorende licenties.

Voor Bloemenveiling Aalsmeer is de communicatie tussen kwekers, veiling en handelaren een cruciaal onderdeel van de bedrijfsprocessen, waarbij het elektronisch uitwisselen van berichten een sleutelrol speelt. Om de efficiency en effectiviteit van deze communicatie te optimaliseren heeft de VBA besloten om XML-enabled toepassingen te ontwikkelen en te implementeren. Daartoe gaat de VBA gebruikmaken van Microsoft BizTalk Server 2000, dat zorgt voor de integratie en 'orkestratie' van verschillende toepassingen door middel van XML. Als besturingssysteem is gekozen voor het Microsoft Windows 2000-platform. Bloemenveiling Aalsmeer zal tevens haar bestaande e-commerce diensten FlowerAccess en FlowerXL migreren naar het Microsoft .NET-platform in combinatie met onder andere Microsoft Commerce Server.

"We verwachten met deze oplossing een goed te beheren combinatie van standaardcomponenten en maatwerk samen te stellen, waarmee we sneller en flexibeler nieuwe e-commerce diensten kunnen ontwikkelen," volgens Bart van Donselaar, Manager ICT van Bloemenveiling Aalsmeer.

Bij Bloemenveiling Aalsmeer is Microsoft-technologie reeds de standaard voor verschillende oplossingen, waaronder TWIST, een actief verkoopsysteem voor sierteeltproducten waarbij de verschillende front-office applicaties via een drielaagse architectuur werken met één uniforme interface. Met de implementatie van Microsoft Exchange Server 2000 wil de VBA binnenkort ook de interne e-mailcommunicatie verbeteren, waarbij voornamelijk de mogelijkheden voor gebruik en beheer op afstand belangrijke voordelen zijn. Andere gebieden waarvoor de VBA Microsoft-technologie zal inzetten zijn document management en content management systemen.

Bloemenveiling Aalsmeer
Bloemenveiling Aalsmeer (VBA) functioneert als centrum van een netwerk van 7.000 Nederlandse en internationale kwekers van sierteeltproducten en ruim 1.500 groothandelaren en exporteurs. Door op één locatie de producten van de kwekers te verzamelen kan Bloemenveiling Aalsmeer de handel het breedste en diepste assortiment ter wereld leveren. Met efficiënt werkende verkoopinstrumenten (de veilingklokken, termijnverkoop en electronic commerce) worden dagelijks in een paar uur tijd 21 miljoen bloemen en planten op kwaliteit gekeurd, verkocht en logistiek verwerkt.

Elke dag realiseert Bloemenveiling Aalsmeer een omzet van NLG 12,5 miljoen (EURO 5,75 miljoen) en is met een vloeroppervlakte van 846.000 m2 (binnenkort meer dan 1 miljoen m2 door de uitbreiding met VBA-Zuid) het grootste handelsgebouw ter wereld.

Voor meer informatie:
Bloemenveiling Aalsmeer (VBA)
Daniella Soesman, Afd. Communicatie
Legmeerdijk 313, Postbus 1000
1430 BA AALSMEER
Telefoon: 0297 - 392885
Fax: 0297 - 390021

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden met behulp van software, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.

Voor meer informatie:
Microsoft B.V., Aurelia van den Berg, Manager Marketing Services, telefoon: +31 (0)20 - 500 12 32 of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, telefoon: +31 (0)23 - 562 82 08.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie