Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bommenruiming in Eindhoven succesvol verlopen

Datum nieuwsfeit: 16-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

nieuws | persberichten

Persbericht: 16 oktober 2001

Bommenruiming succesvol verlopen
In Meerhoven, een Eindhovense nieuwbouwwijk nabij Eindhoven Airport, zijn dinsdag 16 oktober twee Engelse vijfhonderdponders uit de Tweede Wereldoorlog onschadelijk gemaakt. De operatie verliep soepel en snel.

Om acht uur s ochtends werd een gebied rondom de bommen vergrendeld door de politie; vanaf dat moment mocht er alleen nog verkeer het gebied uit. Om negen uur was het gebied ontruimd. Na een laatste controle vanuit de lucht door een politievliegtuig startte de Explosieven Opruimingsdienst tegen tien uur met de daadwerkelijke bommenruiming.

De vijfhonderdponders zijn onschadelijk gemaakt door twee gasdrukpatronen op de ontsteker te plaatsen; een zogenaamde raketklem. Deze patronen worden ontstoken en draaien dan als alles goed gaat de ontsteker met kracht los. Bij beide bommen was de eerste poging reeds succesvol.

Voor de operatie moesten de bewoners van vier woonwagens en een boerderij hun woning verlaten. Even na twaalf uur konden zij terugkeren naar hun woning.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie