Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bommenruiming in Meerhoven in Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 16-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Bommenruiming in Meerhoven op 16 oktober

Bij het onderzoek in Meerhoven naar achtergebleven explosieven uit de Tweede Wereldoorlog zijn opnieuw twee vliegtuigbommen gevonden. Het betreft twee vijfhonderdponders van Engelse makelij. De bommen, gevonden op het voormalige terrein van Defensie, liggen op een veilige diepte van enkele meters. Desondanks moeten ze onschadelijk worden gemaakt en worden afgevoerd. Tijdens de demontage, op dinsdag 16 oktober aanstaande, moet een gebied rondom de bommen uit veiligheidsoverwegingen worden ontruimd.

Weinig gevolgen
De bommen liggen op een relatief gunstige plaats ten opzichte van de woningen in de omgeving. Zo bevinden alle nieuwbouwwoningen in Meerhoven zich buiten het gebied dat moet worden ontruimd. Ook de ontsluitingsweg Sliffertsestraat ligt erbuiten en blijft gewoon open. Slechts vijf woningen moeten voor de ruiming worden verlaten. Binnen het te ontruimen gebied bevinden zich de basisscholen De Startbaan en Het Slingertouw en peuterspeelzaal De Helicopter. De datum voor de ruiming (16 oktober 2001) is bewust gekozen in de herfstvakantie, omdat deze instellingen dan gesloten zijn. Voor (ouders van) kinderen die op die dag naar Robbedoes zouden gaan, heeft de bommenruiming wél directe gevolgen. De kinderen kunnen die dag daar niet terecht. Robbedoes biedt als alternatief dagopvang en buitenschoolse opvang aan in Veldhoven.

Sein 'veilig' via Omroep Brabant
Wanneer de operatie op 16 oktober voltooid is, deelt Omroep Brabant mee dat het betreffende gebied is vrijgegeven. Omroep Brabant is te beluisteren via de kabel, 92,9 Mhz op de FM-band en via de ether op 87,6 Mhz op de FM-band.

U kunt ook kijken op teletekst achter Omroep Brabant TV of op internet: www.omroepbrabant.nl (niet via Netscape Navigator).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie