Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Loos poeder alarm in Eindhoven en Heeze

Datum nieuwsfeit: 16-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven e.o. 16-10-2001
3e Persbericht 16 oktober 2001

Persberichten uit de regio:

Verdachte enveloppen

Eindhoven: Misplaatste grap
Een directeur van een bedrijf in Woensel Noord heeft dinsdagochtend rond 11.00 uur een brief ontvangen met crèmekleurig poeder. Hij meldde dit direct aan de politie die een onderzoek instelde. Tijdens het onderzoek biechtte een 34-jarige Eindhovense medewerker van het bedrijf op dat hij verantwoordelijk was voor deze zeer misplaatste grap. In de envelop zat namelijk melkpoeder. De politie onderzoekt of de man een strafbaar feit heeft gepleegd en of de gemaakte kosten voor de inzet van de politie op hem verhaald kunnen worden.

Heeze: Onderzoek verdachte envelop met daarin loze bomdreiging

De eigenaar van een bedrijf aan de Nieuwendijk in Heeze heeft dinsdagochtend een envelop in zijn brievenbus gevonden met daarin poeder en een bedreiging met een bom. De politie heeft de zaak serieus opgepakt en een onderzoek ingesteld. De envelop met inhoud is door de Technische Recherche in beschermende kleding veilig gesteld. Deze envelop is voor onderzoek overgebracht naar een laboratorium in Lelystad. De uitslag wordt binnen enkele dagen bekend gemaakt. Tevens is een onderzoek naar de aanwezigheid van explosieven ingesteld. Hierbij is niets aangetroffen. Vooralsnog heeft de politie geen redenen om aan te nemen dat het hier om een terroristische aanslag gaat. De zaak wordt uit voorzorg grondig onderzocht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie