Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe PowerBook-serie is sneller met meer opslag

Datum nieuwsfeit: 16-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Apple Benelux

Apple geeft Titanium PowerBook G4 krachtige impuls met nieuwe G4-processors

Nieuwe PowerBook-serie biedt supersnelle grafische verwerking en grotere harde schijven

Brussel/Bunnik, 16 oktober 2001 - Apple heeft vandaag een nieuwe serie Titanium PowerBook G4-notebooks geïntroduceerd met snellere processors, een supersnelle grafische verwerking en grotere harde schijven. De nieuwe PowerBook G4-serie levert sterk verbeterde prestaties dankzij nieuwe PowerPC G4-processors van maximaal 667 MHz, een nieuwe systeembus met een snelheid van maximaal 133 MHz, een snelle nieuwe ATI Mobility Radeon-videokaart met AGP 4x-ondersteuning en een ingebouwde Gigabit Ethernet-netwerkvoorziening: een absolute primeur voor draagbare computers.

Professionals in de creatieve sector zullen zeer tevreden zijn over de grootte van de nieuwe harde schijven (maximaal 48 GB) en over de nieuwe optionele cd-rw-speler met sleuf. Op elke nieuwe PowerBook G4 is zowel de nieuwe versie 10.1 van Mac OS X als Mac OS 9.2.1 geïnstalleerd.

"De nieuwe Titanium PowerBook G4 is de dunste en lichtste draagbare computer voor professioneel gebruik en biedt grafische prestaties en processorsnelheden die spectaculair zijn verbeterd", aldus Greg Joswiak, Senior Director Hardware Product Marketing van Apple. "We hebben de snelste draagbare computer ter wereld nog sneller gemaakt."

De superlichte, maar ongekend krachtige nieuwe Titanium PowerBook G4 is verkrijgbaar vanaf begin november en heeft de volgende kenmerken:

o Titanium behuizing met een dikte van minder dan 2,6 cm en een gewicht van slechts 2,4 kg*;
o haarscherp active-matrix TFT-breedbeeldscherm van 15,2 inch (diagonaal);
o nieuwe 550-MHz of 667-MHz PowerPC G4-processor met Velocity Engine en 256 KB Level 2 "on-chip"-cache op volledige processorsnelheid; o nieuwe 133-MHz systeembus in het 667-MHz model en 100-MHz systeembus in het 550-MHz model;
o 128 of 256 MB SDRAM, uitbreidbaar tot 1 GB;
o dvd-romspeler met sleuf of nieuwe cd-rw-speler met sleuf (optioneel);
o nieuwe ATI Mobility Radeon-videokaart met AGP 4x-ondersteuning en 16 MB DDR-videogeheugen;
o nieuwe ingebouwde 10/100/1000BASE-T Ethernet-poort; o nieuwe Ultra ATA/66 harde schijf van 20 of 30 GB (standaard), of harde schijf van maximaal 48 GB (optioneel);
o één lithium-ionbatterij met een gebruiksduur van maximaal vijf uur; o AirPort-kaart is nu standaard geïnstalleerd in het 667-MHz model. Alle modellen zijn voorzien van antennes en een sleuf voor draadloos netwerkgebruik;
o USB-, FireWire-, VGA- en S-video-uitvoerpoorten; o nieuwe versie 10.1 van Mac OS X (het nieuwe besturingssysteem van Apple) en Mac OS 9.2.1 zijn al geïnstalleerd;
o nieuwe, kleine, superlichte lichtnetadapter.

De nieuwe 550-MHz Titanium PowerBook G4 levert ongekend krachtige prestaties dankzij een 100-MHz systeembus, terwijl het 667-MHz model zelfs een 133-MHz systeembus heeft. Met deze krachtbron als basis is de nieuwe Titanium PowerBook G4 gemiddeld 48 procent sneller dan 1,13-GHz Pentium III-notebooks*. Beide modellen bieden geavanceerde grafische mogelijkheden en snelle 3D-weergave dankzij de ATI Mobility Radeon-videokaart met AGP 4x-ondersteuning en 16 MB snel DDR-videogeheugen.

De nieuwe Titanium PowerBook G4 zet de toon op het gebied van mobiele communicatie: het systeem bevat een ingebouwde Gigabit Ethernet-voorziening (10/100/1000BASE-T) en de op de 802.11-norm gebaseerde AirPort-technologie, waardoor draadloze communicatie met een snelheid van 11 megabit per seconde mogelijk is. In de nieuwe 667-MHz PowerBook G4 is zowel de Gigabit Ethernet-voorziening als de draadloze AirPort-netwerkvoorziening vooraf geïnstalleerd. De nieuwe 550-MHz PowerBook G4 is eveneens uitgerust met de Gigabit Ethernet-voorziening en biedt de mogelijkheid om de draadloze AirPort-netwerkvoorziening toe te voegen.

Klanten die een PowerBook G4 aanschaffen kunnen nu kiezen voor een systeem met een cd-rw-speler, zodat ze hun digitale-muziekcollectie onderweg kunnen beheren met behulp van de vooraf geïnstalleerde iTunes-programmatuur van Apple, 's werelds beste en meest gebruikersvriendelijke jukeboxprogrammatuur. En met de Disc Burner-programmatuur van Apple kunnen ze niet alleen zelf muziek-cd's branden, maar ook gegevens-cd's maken om bestanden uit te wisselen of te bewaren. De PowerBook G4 is het ultieme draagbare systeem voor de bewerking van digitale video, bijvoorbeeld in combinatie met iMovie 2, de populaire en gebruikersvriendelijke consumentenprogrammatuur van Apple voor de bewerking van digitale video, of Final Cut Pro, de bekroonde Apple programmatuur voor professionele videobewerking, effecten en montage.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De nieuwe PowerBook G4-serie is vanaf heden verkrijgbaar via de Apple Store op het Internet (www.apple.com/nlstore ) en bij de erkende Apple resellers. De PowerBook G4 is verkrijgbaar in twee standaardconfiguraties.

De 550-MHz PowerBook G4, met een adviesprijs van 2.599 Euro (excl. BTW), heeft de volgende specificaties:
o 128 MB SDRAM, uitbreidbaar tot 1 GB
o Ultra ATA/66 harde schijf van 20 GB
o Voorbereid voor AirPort met geïntegreerde antennes en kaartsleuf

De 667-MHz PowerBook G4, met een adviesprijs van 3.499 Euro (excl. BTW)heeft de volgende specificaties:
o 256 MB SDRAM, uitbreidbaar tot 1 GB
o Ultra ATA/66 harde schijf van 30 GB
o Gereed voor AirPort met geïntegreerde antennes en vooraf geïnstalleerde AirPort-kaart

De twee standaardconfiguraties van de nieuwe Titanium PowerBook G4 worden tijdelijk zonder extra kosten geleverd met een dubbele hoeveelheid RAM. Raadpleeg www.apple.com/promo/ voor meer informatie over de "Double for Nothing RAM"-actie van Apple.

Extra maatwerkopties voor de nieuwe PowerBook G4 zijn: een cd-rw-speler, een harde schijf van 48 GB, maximaal 1 GB SDRAM, een AirPort-basisstation en AirPort-kaart, en het AppleCare Protection Plan.


* Het gewicht is inclusief de batterij en de dvd-speler, en is afhankelijk van de configuratie en het fabricageproces.
** Gebaseerd op negen veelgebruikte bewerkingen in Adobe Photoshop 6.0.

Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en Internet-producten.

© 2001 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Macintosh en QuickTime zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple Computer, Inc.

Websites van Apple: Voor informatie over Apple: www.apple.com
Voor informatie over Apple Nederland: www.apple.com/nl

Voor persberichten van Apple Benelux: www.apple.com/nl/pr

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie