Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 16-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 16-10-2001
Politiebericht Groningen
Dinsdag 16 oktober 2001

Dagelijkse berichten

Uithuizen: snelkraak
Maandagnacht is ingebroken in een kapsalon aan de Hoofdstraat in Uithuizermeeden. De eigenaar van de zaak werd wakker van glasgerinkel en trof, toen hij ging kijken, vernielde toegangsdeuren aan. Uit verklaringen van getuigen blijkt dat de deuren met behulp van een auto kapot zijn gereden waarna de kassa van de zaak door de daders werd meegenomen. Ze vluchtten in een auto. Politieonderzoek in de omgeving leverde vooralsnog niets op. De buit bedraagt enkele honderden guldens. De politie stelt een nader onderzoek in.

Delfzijl: man mishandeld
Een 40-jarige man uit Nieuwe Pekela is maandagavond mishandeld aan de Kuilsburg in Delfzijl. De man werd na een melding door de politie aangetroffen. Hij bleek letsel te hebben aan hoofd, armen en benen. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, verklaarde door een groep onbekenden in elkaar te zijn geslagen. Hij is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De man overweegt aangifte te doen.

Delfzijl: weigering ademanalyse
Aan de Zwet in Delfzijl heeft de politie maandagavond een 33-jarige man uit Groningen aangehouden. De man reed in een auto en werkte bij een routinecontrole niet voldoende mee aan de blaastest. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar weigerde de man mee te werken aan de ademanalyse. Hij bleek ook niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Na verhoor is de Groninger met processen-verbaal voor rijden zonder rijbewijs en het weigeren van de ademanalyse heengezonden. Hij kreeg een rijverbod van 12 uur opgelegd.

Zuidbroek: inbraak
In een supermarkt aan de Kerkstraat in Zuidbroek is maandagnacht ingebroken. De daders kwamen de zaak binnen door een ruit van een deur uit te nemen. Nadat ze binnen nog enkele vernielingen hadden aangericht vertrokken de inbrekers met een nog onbekende hoeveelheid rookwaren. De politie onderzoekt de inbraak.

Veendam: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Middenweg in Veendam is maandagmiddag een 30-jarige bromfietser uit Muntendam gewond geraakt. De man haalde kort voor de kruising met de Scholthuizen een auto in. De bestuurder daarvan, een 44-jarige man uit Sappemeer, sloeg op dat moment net linksaf om de Scholthuizen op te rijden. De bromfietser botste tegen de zijkant van de auto aan en kwam te vallen waarbij hij tegen een boom terechtkwam. De man is voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis.

Kolham: dode bij bedrijfsongeval
Een 28-jarige man uit Alkmaar is maandagmiddag om het leven gekomen bij een ongeval op een bouwproject van een transportbedrijf aan de A. Einsteinlaan in Kolham. De man verrichtte dakwerkzaamheden voor een staalbouwbedrijf uit Schagen. Op een hoogte van ongeveer 14 meter stapte de man om nog onbekende reden uit zijn hoogwerker en begaf zich op het dak. Na een aantal meters te hebben gelopen verschoof een losliggende dakplaat waardoor de man kwam te vallen. Hij viel naar beneden en werd op de grond geraakt door een vallende dakplaat. De man raakte onder andere gewond aan zijn benen en werd ter plekke geopereerd door het Mobiel Medisch Team waarna hij met spoed werd overgebracht naar een ziekenhuis. Daar overleed hij in de loop van de avond. De politie en de arbeidsinspectie stellen een onderzoek in naar de toedracht van het bedrijfsongeval.

t Zandt: tractor in sloot
Aan de Zijldijksterweg in t Zandt raakte maandagmorgen een 53-jarige man uit Noordbroek met zijn tractor in een sloot. De man reed in de richting van Zijldijk en raakte door nog onbekende oorzaak de controle over de trekker kwijt. De door de tractor voortgetrokken aanhangwagen ging vervolgens scharen waarna de combinatie op de kop in de sloot terechtkwam. De tractorbestuurder liep slechts lichte verwondingen op. De tractor en aanhangwagen zijn door een bergingsbedrijf weggetakeld.

Tolbert: gestolen auto crasht
Surveillerende politie zagen maandagmiddag in de Hoofdstraat in Tolbert een auto rijden die bij navraag gestolen bleek te zijn. De agenten keerden hun surveillanceauto om een controle uit te voeren. De bestuurster van de betrokken auto reed daarop hard weg in de richting Lettelbert. De politie zette de achtervolging in waarna de auto via Midwolde weer in de richting van Tolbert reed. Daar ging de bestuurster de A7 op richting Groningen. Ze negeerde een aantal keren een stopteken van de politie en probeerde tevens een politieauto van de weg te rijden. In Groningen verliet de automobiliste de A7 en nam de afrit naar het Vrijheidsplein. Die was echter door een politieauto afgesloten. De bestuurster probeerde daarop achter de politieauto langs te rijden maar raakte daarbij de controle over de auto kwijt en kwam naast de weg terecht. Ze kwam tegen de paal van een routebord tot stilstand. De inzittenden van de auto, 32-jarige bestuurster en een 36-jarige man beiden uit Groningen konden worden aangehouden. Ze zijn naar het politiebureau gebracht en ingesloten. Niemand raakte gewond. De bestuurster, die vermoedelijk onder invloed van verdovende middelen verkeerde, heeft inmiddels bekend de auto drie dagen geleden in Groningen te hebben gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Tolbert: plakker
De politie heeft maandagmiddag proces-verbaal opgemaakt tegen een 30-jarige man uit Groningen. De man stond op het punt posters te plakken op een infobord van de gemeente Leek aan de Oldebertweg in Tolbert. Hij had daarvoor geen vergunning. De 49 posters, met aankondigingen van diverse evenementen, die de man bij zich had zijn door de politie in beslag genomen.

Groningen: winkeldief door politie te paard achterhaald Een 41-jarige stadjer moest het maandagmiddag afleggen tegen een politieman te paard. De man had goederen weggenomen uit een winkel in de Oosterstraat . De medewerker van de winkel rende achter de verdachte aan, maar kon hem niet bijhouden. Passerende agenten te paard namen de achtervolging over en konden de verdachte in de Kleine Peperstraat klemrijden, waarna hij mee kon naar het bureau. Daar werd de man gehoord voor de diefstal en met een proces verbaal weggestuurd.

Groningen: bejaarde vrouw beroofd
Op de Leonard Springerlaan werd een 89 jarige vrouw van haar tas beroofd. De vrouw liep met haar bejaarde zus van 93 over de Leonard Springerlaan. Toen zij wilden oversteken werden ze geholpen door een onbekende vrouw. Deze nam de bejaarde dames bij de arm en bracht ze naar de overkant van de weg. Toen het slachtoffer thuis was gekomen bemerkte zij dat haar tas was weggenomen.

Groningen: mishandeling
Een 39-jarige stadjer werd maandagmiddag in zijn woning aan de Oosterkade aangehouden. De man had bezoek gehad van twee hulpverleners. Toen de hulpverleners in de woning waren bedreigde de bewoner de mensen. De woning werd door hem afgesloten, zodat ze niet konden vertrekken. Uiteindelijk zagen de mannen kans te ontvluchten en zich bij het bureau te melden. De verdachte is van huis gehaald en ingesloten in een politiecel.

Groningen: overlastveroorzakers opgepakt
Op het Martinikerkhof heeft de politie maandagmiddag enkele overlast veroorzakers opgepakt. De mannen vielen in hun dronken toestand scholieren lastig. Ze kregen aan het bureau een proces verbaal. Een van de verdachten, een 58-jarige stadjer werd ingesloten. Hij moest nog elf dagen celstraf uitzitten. Ook een 19-jarige Groninger kon worden ingesloten nadat hij met viltstiften op brievenbussen aan de Munnekeholm stond te kladderen. De jongen weigerde elke medewerking aan de politie en wilde geen naam opgeven. Hij is voor enkele uren ingesloten.

Groningen: alcohol
Een 20-jarige stadjer uit Hoogkerk werd op de Turfsingel aangehouden. Hij bleek met hoge snelheid in zijn auto over de singel te rijden. Toen agenten hem aanhielden bleek de man onder invloed van alcohol te zijn. Een blaastest wees uit dat hij ruim 1.5 promille in zijn bloed had.

Groningen: dealer ingesloten
Op het Sontplein werd een 50-jarige stadjer in zijn auto aangehouden. Agenten controleerden de man op grond van het feit dat hij op de Bornholmstraat stond te dealen met dope. In de auto van de verdachte werden ook meerdere bolletjes met drugs aangetroffen. De man is ingesloten voor nader onderzoek.
.

Groningen: man wil behandeld worden
Een 45-jarige stadjer meldde zich afgelopen nacht aan het politiebureau Rademarkt. Hij verklaarde vernielingen te hebben gepleegd op het Damsterdiep bij een tweetal autos en een winkelruit. Toen agenten een onderzoek instelden troffen ze drie vernielde ruiten aan. De man verklaarde tot zijn daad te zijn gekomen omdat hij niet behandeld werd in het ziekenhuis. Hij bleek een beenwond te hebben die al eerder was behandeld. De man was daar niet tevreden over. Hij is na het raadplegen van ziekenhuispersoneel ingesloten.

Groningen: letsel ongeval
Maandagmiddag raakte een 59-jarige man uit Groningen op de Pleiadenbrug gewond bij een botsing van zijn invalidekar met een personenauto. De man wilde de weg oversteken maar gaf geen voorrang aan de automobilist. Het slachtoffer werd geschept en moest naar een ziekenhuis worden gebracht. Daar werd hij met nog onbekend letsel opgenomen.

Groningen: verdachte van inbraak slijterij opgepakt Afgelopen nacht werd op de Hereweg een 29-jarige stadjer opgepakt. Getuigen hoorden op het Helperplein glasgerinkel en zagen daarbij een man wegrennen. Toen agenten een onderzoek instelden troffen ze een ingegooide winkelruit van een slijterij aan. Na een onderzoek met getuigen in de omgeving van de winkel werd de verdachte gevonden. Hij kwam net uit de bossages langs de Hereweg en wilde juist een woning binnengaan. De man werd door de getuigen aangewezen. Hij werd voor onderzoek ingesloten. In de bosjes troffen agenten twee flessen port aan, die vermoedelijk uit de winkel afkomstig zijn.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 ( 30 c/m)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...