Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland: Zeewolde

Datum nieuwsfeit: 16-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: Zeewolde 16-10-2001
Overval Eemhof opgelost
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink

ZEEWOLDE De politie van Zeewolde heeft onlangs de overval van de Eemhof in augustus 1999 opgelost.
Tegen middernacht 10 augustus 1999 werd een toen 30-jarige medewerkster die op dat moment de kas aan opmaken was, overvallen door vier personen met bivakmutsen. Ze werd op een stoel vastgebonden en gekneveld, terwijl de mannen de kas en de gokkasten leeghaalden. De totale buit werd geschat op ca. 60.000 gulden.
Onlangs werden, aan de hand van een tip, drie mannen aangehouden; een 31-jarige Lelystedeling en twee 20-jarigen uit Utrecht. Twee mannen bekenden tegenover de politie de overval gepleegd te hebben. De vierde is nog voortvluchtig.
Kort daarna werden een 20-jarige vrouw Utrecht en een 32-jarige Lelystedelinge aangehouden op verdenking van heling. De twee vrouwen zijn na verhoor weer heengezonden. De drie mannen verblijven in een huis van bewaring in afwachting van hun veroordeling. Wanneer ze zich voor de rechter moeten verantwoorden is nog niet bekend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie