Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vlaamse kust verwacht ook goed najaar

Datum nieuwsfeit: 16-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Kust verwacht ook goed najaar
Brugge, 16/10/2001

In vergelijking met september2000 hebben ook de logiessector (+1,5 procent) en de de attracties (+1,9procent) aan de kust tijdens de voorbije maand goede cijfers genoteerd. Na onderzoek van Westtoer (in samenwerking met het kabinet van Renaat Landuyt,Vlaams minister van toerisme) is voor het volledige toeristisch seizoen voorjaar, zomer en september) een positief cijfer genoteerd: + 1,2 procent, volgens de cijfers in de diverse sectoren.

Voor september zijn volgende resultaten zopas bekendgemaakt: +1,5 procent voor de logiessector, -18 procent voor het dagtoerisme, +1,9 procent voor de attracties. De omzet in de restaurants daalde met 10,4 procent.

Ook in de diverse logiessectoren zijn tot en met eind september cijfergegevens verzameld: +5,6 procent voor de verhuur van vakantiewoningen, -2 procent voor de hotels, -3,7 voor de campings,
+4,7 procent voor de vakantiedorpen en -9,2 procent voor het sociaal toerisme.

Het positieve cijfer bij de verhuur van vakantiewoningen is veroorzaakt door de reservaties in het voorjaar én door last-minute boekingen voor een korte vakantie (één week) aan zee.

In samenwerking met het kabinet van Renaat Landuyt, de Vlaamse Minister van Werkgelegenheid en Toerisme, worden door Westtoer 120-tal toeristische actoren gecontacteerd waaronder verhuurkantoren, hotels, campings,vakantiedorpen, attracties en restaurants.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie