Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CAO onderhandelingen Glastuinbouw lopen vast

Datum nieuwsfeit: 17-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FNV BONDGENOTEN

CAO onderhandelingen Glastuinbouw lopen vast

CAO onderhandelingen Glastuinbouw lopen vast

Vanavond zijn de onderhandelingen over een nieuwe CAO voor de Glastuinbouw vastgelopen. FNV Bondgenoten kan zich niet vinden in de voorstellen van de LTO, de Land- en Tuinbouworganisatie Nederland.

Voornaamste struikelpunt is het zogenaamde urenconcept van de LTO, die daar onder meer mee willen regelen dat de zaterdag een normale werkdag wordt. Werknemers ontvangen dan geen toeslag voor werken op zaterdag. Ook wil de LTO een gemiddelde werkweek van 38 uur invoeren. Volgens Anne Jan de Graaf, bestuurder van FNV Bondgenoten is dat onacceptabel: 'Werknemers moeten dan als het druk is in het bedrijf bijvoorbeeld werkweken van 47 uur moeten maken, maar als het rustig is, kunnen ze naar huis worden gestuurd; zolang het gemiddelde over een bepaalde periode maar 38 uur is. De werknemer heeft daar zelf geen zeggenschap over. Met een dergelijke regeling kunnen wij niet akkoord gaan'.

De CAO-commissie Glastuinbouw van FNV Bondgenoten gaat zich morgen bezinnen over hoe de impasse kan worden opgelost. De CAO Glastuinbouw geldt voor ongeveer 200.000 werknemers.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie