Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

25.000-ste Lespakket over mobiliteitsbranche uitgereikt

Datum nieuwsfeit: 17-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

INNOVAM

Kennismaking met mobiliteitsbranche door lespakket

KENNISMAKING MET MOBILITEITSBRANCHE DOOR LESPAKKET

25.000e Werkt dat zo?! - Techniek in de praktijk uitgereikt

Het 25.000e lespakket Werkt dat zo?! - Techniek in de praktijk is vorige week tijdens een feestelijke bijeenkomst uitgereikt door mevrouw Leny van Wijk, voorzitter van Stichting OOMT, aan de twee groepen 8 van basisschool Het Carillon in Gouda. Het lespakket is in opdracht van de Stichting OOMT door Innovam Groep ontwikkeld. Onderwijskundigen van Innovam hebben voor het inhoudelijke deel zorggedragen.

Aan de introductie van het lespakket is een uitgebreide testperiode voorafgegaan. In eerste instantie hebben vier scholen een proefpakket ontvangen. Aan de hand van hun bevindingen is het lespakket aangepast en uitgegeven voor de eerste uitgebreide proef in de regio Zwolle. Na deze succesvolle lancering werd een start gemaakt met de landelijke verspreiding van het lespakket.

Doelstellingen van het lespakket zijn onder andere de mobiliteitsbranche richting leerlingen en docenten aandragen als een aantrekkelijke en uitdagende mogelijkheid voor de beroepskeuze. Mevrouw Van Wijk: Het is van groot belang dat het inzetten van dit succesvolle lespakket de mogelijkheden van beroepsperspectieven richting de mobiliteitsbranche vergroot. Ons streven is dat op langere termijn het lespakket effect heeft op de instroom van leerlingen richting VMBO voertuigentechniek.

Het lespakket bestaat uit leerlingenboekjes, liniaaltjes en fietsbellen die bij opdrachten uit het lespakket horen, alsmede een leerkrachtenhandleiding en een videoband. De kleurige buitenzijde van het pakket maakt nieuwsgierig naar de inhoud die na lezing geheel voldoet aan de verwachtingen, zo blijkt uit onderzoek.

Enthousiaste reacties
Het lespakket in zijn huidige vorm is een groot succes. Zonder uitzondering is men enthousiast over de vormgeving. De reacties van de leerlingen variëren van leuk en vrolijk tot mooi en waanzinnig. Groep 8 kan voldoende van de theorielessen leren terwijl het niveau ook niet te hoog gegrepen is voor de groepen 7. Reacties van leerlingen van groep 8: Ik heb zoveel nieuwe dingen over autos geleerd. Misschien dat ik volgend jaar wel naar een school ga om bij een garage te kunnen werken. Mag best een beetje moeilijker, ik zou er soms wel meer van willen weten.

Basisschool Het Carillon heeft een aanvraag gedaan voor 45 pakketten. Met dit aantal blijken zij het 25.000e exemplaar in handen te krijgen. Vorige week vrijdag werden de groepen 8 van deze school in oude Amerikaanse schoolbussen meegenomen naar twee bedrijven uit de automotive branche in de regio, Opel-dealer Het Motorhuis in Gouda en Van Leeuwen Truckservice in Waddinxveen, waar zij een uitvoerige rondleiding kregen.

Fotobijschrift
Mevrouw Lenie van Wijk, voorzitter van Stichting OOMT, overhandigt het 25.000e lespakket Werkt dat zo?! - Techniek in de praktijk symbolisch aan Chantal en Rutger, twee leerlingen van groep 8 van basisschool Het Carillon in Gouda.

Nieuwegein / Gouda, 12 oktober 2001


---

----

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie