Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Trimbos en CVZ gaan informele zorg onderzoeken

Datum nieuwsfeit: 17-10-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Trimbos Instituut

Nieuwsflits

Onderzoek Informele Zorg

In opdracht van en deels in samenwerking met het College voor zorgverzekeringen (CVZ) voert het Trimbos-instituut een onderzoek uit naar informele zorg in GGZ en verslavingszorg. Informele zorg wordt daarbij opgevat als een verzamelterm voor zelfzorg en individuele zelfhulp, zelfhulpgroepen en lotgenotencontact, mantelzorg en vrijwilligerswerk.

Extramuralisering en vermaatschappelijking leiden tot een groter beroep op de zelfredzaamheid van cliënten en tot een belangrijker rol voor allerlei vormen van informele ondersteuning. Soms betekent dit een zwaardere belasting voor cliënten en hun netwerk. Het biedt ook mogelijkheden voor emancipatie en voor een positieve inzet ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie