Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Drie bedrijven genomineerd voor Jaarprijs Goede Voeding 2001

Datum nieuwsfeit: 17-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Voedingscentrum
Drie bedrijven genomineerd voor Jaarprijs Goede Voeding 2001 11 september

De nominaties voor de Jaarprijs Goede Voeding 2001 zijn bekend. Op verzoek van het Voedingscentrum heeft een onafhankelijke jury zich gebogen over alle voedingskundige en marketingaspecten van de inzendingen. De jury heeft drie bedrijven aangewezen als kanshebber om de Jaarprijs in ontvangst te nemen. Deze genomineerde bedrijven zijn: Albert Heijn met Albert Heijn Groen en Garneren Saladebowl (3 varianten), Bonduelle Nederland B.V. met het populariseren van de voordelen van Bonduelle Diepvries Minute en Honig Merkartikelen B.V. met Honig World Wide Wrap.
Daarnaast zijn eervolle vermeldingen toegekend aan twee bedrijven: Albert Heijn met de campagne 'Eet elke dag twee ons groenten en twee keer fruit' op de AGF afdeling en Sodexho Nederland B.V. met een onderzoek naar meer aandacht voor de ontwikkeling van gezonde snacks bij producenten. De winnaar van de prijs wordt op 17 oktober a.s. tijdens een bijeenkomst in Naarden bekend gemaakt.

Via de campagne 'Goede voeding, wat let je?' voert het Voedingscentrum gerichte actie om de voedingsgewoonten van consumenten te verbeteren. De inzet van de levensmiddelenhandel en -industrie draagt belangrijk bij aan het succes van de campagne. Jaarlijks wordt dan ook een bedrijf dat zich bijzonder heeft ingespannen op het gebied van goede voeding onderscheiden met de Jaarprijs Goede Voeding. Dit jaar wordt de Jaarprijs voor de vijfde keer uitgereikt. De winnaar treedt in de voetsporen van Honig Merkartikelen met Wake-up! (1997), General Biscuits met Vitalinea (1998), MONA met Optimel (1999) en HAK met HAK Groente à la Carte (2000).

Gezond, lekker en veilig eten is belangrijk in onze samenleving. Elke Nederlander kan met al zijn vragen hierover terecht bij Stichting Voedingscentrum Nederland. Het Voedingscentrum is een onafhankelijke organisatie die wordt gefinancierd door de Nederlandse overheid (ministeries van LNV en VWS) om wetenschappelijk verantwoorde, eerlijke informatie te geven over voeding en voedsel in relatie tot gezondheid en veiligheid.

Noot voor de redactie/

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie