Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Waarschuwing praktijken IRD bij onze leden noodzakelijk

DGW De Gids Webdesign


Waarschuwing praktijken IRD bij onze leden noodzakelijk


EINDHOVEN, 17-10-2001 -- Na meerdere klachten over ontvangen facturen van de IRD (Internet Registratie Dienst) te Den Haag bij onze leden leek het ons gepast op onderzoek uit te gaan. Het internet wordt steeds vaker een bron voor bedrijven die zich als een virus nestelen in de e-commerce markt.

Het team van de IRD te Den Haag is sinds mei 1999 actief met het verzamelen van de gegevens voor hun zoekmachine. Door het indexeren van andere bestanden beschikken zij volgens eigen zeggen over 593.223 bedrijven met branchevermelding. Al deze bedrijven krijgen ieder jaar keurig een acceptgiro in de bus met het verzoek binnen de 14 dagen het bedrag over te maken.

Bij navraag over de praktijken van de IRD, komt men bij een telefoniste terecht die weet te vertellen dat de factuur een gevolg is van de aanmelding in hun zoekmachine door de klant. Dit in grote tegenstelling met de website (WWW.IRD.NL) die ons verteld dat het gehele bedrijfsleven is opgenomen in hun bestand. Met als noodkreet: "Zonder uw hulp is het niet mogelijk om alle gegevens compleet en correct in onze zoekmachine op te nemen." bouwen zij aan een slim bestand om achteraf de rekening te presenteren.

Telefonische navraag bij de heer J.D. Theunis, administratief contact van de website, brengt ons ook niet veel verder dan de mededeling dat het hem niets uitmaakt hoe onze redactie en de leden erover denken.

Als redactie van de taxi standplaats willen wij onze leden oproepen kritisch de factuur na te gaan en vragen te stellen betreffende de opgenomen informatie en de toepassing van de wetgeving terzake. Niet alleen KVK, adressen en telefoonnummers zijn bekend, maar eveneens bankrekeningnummers worden, desgewenst, in de database opgenomen.

Grappig detail, bij niet betaling van de factuur worden de gegevens verwijderd uit de IRD database en mag u de factuur weggooien.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie