Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Agalev bevestigt steun behoud stakingsrecht

Datum nieuwsfeit: 17-10-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Agalev (Vlaanderen)

P E R S M E D E D E L I N G
A G A L E V K A M E R F R A C T I E

Brussel, 17 oktober 2001

Agalev bevestigt onvoorwaardelijke steun voor behoud van het stakingsrecht.


Naar aanleiding van verklaringen in de pers wensen de Agalev-volksvertegenwoordigers te bevestigen dat zij onvoorwaardelijk voorstander blijven van het behoud van het stakingsrecht. Joos Wauters heeft trouwens een wetsvoorstel ingediend dat het steeds meer voorkomend gebruik van gerechtelijke procedures en dwangsommen om stakingen te breken aan banden moet leggen. Dit voorstel wordt binnenkort in de Commissie Sociale Zaken van de Kamer besproken.

Naast het sociaal overleg en de sociale dialoog zijn stakingen historisch steeds een essentieel onderdeel geweest van de sociale strijd en hebben zij er mee voor gezorgd dat de sociale welvaart zich in onze maatschappij heeft ontwikkeld tot op het hedendaags niveau. Het recht op staking moet onverminderd blijven.

Lode Vanoost heeft kritische bedenkingen bij de motivaties voor de recente staking bij de NMBS. Dat betekent echter geenszins dat het binnenlands reizigersvervoer een cruciale en levensnoodzakelijke sector zou zijn zoals de gezondheidszorg. In deze laatste sector wordt het stakingsrecht immers gegarandeerd door de regeling van minimumprestaties.

Lode Vanoost, Agalev-volksvertegenwoordiger
Joos Wauters, Agalev-volksvertegenwoordiger

---
Meer informatie:
Agalev Kamerfractie
Tel. 02-549 84 18 Fax 02-549 87 98
e-mail: (fractie.kamer@agalev.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie