Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zorg ICT congres 2001 in Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 17-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Zorg ICT congres 2001: 17, 18 en 19 oktober in Rotterdam Betere zorg met behulp van ICT?

30 augustus 2001

In Europa en ook in Nederland is er grote aandacht voor de rol van de Informatie en Communicatie Technologie in de zorg (ICT). De vraag of met behulp van ICT een betere zorg kan worden bereikt, staat centraal in het Zorg ICT congres 2001 dat op 17, 18 en 19 oktober 2001 zal plaatsvinden in het World Trade Centre (WTC) te Rotterdam. Het congres wordt onder meer georganiseerd door het ICT Platform in de Zorg (www.ipzorg.nl). De KNMG is ook bij IPZorg aangesloten. Alle aangesloten organisaties hebben vorig jaar de Intentieverklaring ondertekend waarin zij hebben afgesproken samen te werken op het gebied van ICT.

ICT is een belangrijk middel voor een betere informatievoorziening rond en voor de patiënt/cliënt. Zo wordt er in Nederland en ook in Europa gedacht over de rol van ICT in de zorg. Wat hebben zorgverleners, zorgverzekeraars, patiënten/cliënten en overheid tot nu toe met elkaar afgesproken in het ICT Platform in de Zorg? Lukt de samenwerking in de zorg? Wat zijn de concrete resultaten? Wat leren we van regionale proefprojecten? En wat zijn de vooruitzichten?

Het Zorg ICT congres geeft inzicht en inspraak, door zowel op bestuurlijk niveau als in praktische zin te laten zien en te bespreken waar ICT in de Zorg nu staat en naar toe gaat. Het congres is bedoeld voor bestuurders en management van zorgkoepels, zorginstellingen en zorgverzekeraars, patiëntenorganisaties en overheid, maar ook voor in zorgverleners, patiënten en politici. Het congres vindt plaats met medewerking van onder andere Elco Brinkman (voorzitter IPZorg), Wilhelm van Eimeren (president EHTEL) en minister Els Borst-Eilers en staatssecretaris mevrouw Margo Vliegenhart. De forumdiscussie 's middags wordt geleid door mevrouw Astrid Joosten.

U kunt zich nog aanmelden! U kunt zich inschrijven via de website van IPZorg (www.zorgictcongres.nl) of via het inschrijvingsformulier in de programmabrochure. Deze uitgebreide programmabrochure is telefonisch aan te vragen bij Mariëtte Winter, Prismant, afdeling Congressen, tel. (030) 234 5842.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie