Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: Friesland

Datum nieuwsfeit: 17-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 17-10-2001
Politieberichten van 16/10 (13.00 uur) tot 17/10 (07.00 uur)

Marssum: aanrijding met gewonde
Dinsdag omstreeks 14.00 uur fietsten drie jongens uit Minnertsga over de fietsstrook langs de Poptawei in de richting Marssum. De achterste jongen, 12 jaar, wilde onder het fietsen wat gaan eten en lette even niet op. Hij botste tegen zijn voorligger en kwam ten val. Een achter hem rijdende bestuurder van een bromfiets kon hem niet meer ontwijken en botste tegen de op de grond liggende jongen aan. De jongen werd geraakt aan zijn hoofd en liep een flinke hoofdwond op. Hij werd overgebracht naar het MCL-Zuid. De bromfietser reed door zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt eventuele getuigen om zich te melden.

Heerenveen: inbraak auto
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Trekker. Het linker portier werd opengebroken. Uit de auto werden een radio/cd-speler, een radardetector, een gsm en een bril weggenomen. De eigenaar, een 24-jarige inwoner van Heerenveen, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: verkeerstoezicht
De laatste tijd waren bij de politie nogal wat klachten binnen gekomen van winkeliers en winkelend publiek over fietsers in het voetgangersgebied op de Oosterstraat en Nieuwestad. Vandaar dat dinsdag tussen 13.30 en 14.45 uur in het gebied werd gecontroleerd. 11 mensen kregen een bekeuring voor het fietsen in het voetgangersgebied.

Leeuwarden: verkeersovertreding + valse naam
Op 3 oktober omstreeks 15.25 uur werd op de Schrans een bestuurder van een bromfiets bekeurd ter zake het rijden zonder helm. Bovendien was de bestuurder niet in het bezit van een bromfietscertificaat. De bestuurder gaf toen naar later bleek een valse naam op. Dinsdag 16 oktober omstreeks 14.20 uur zag de politieman de desbetreffende bestuurder weer op het Hoeksterend. Hij zat nu achter op de bromfiets, die door zijn maat werd bestuurd. Ook nu droeg hij geen helm. De passagier kreeg weer een bekeuring en gaf weer een valse naam op. De verdachte, een 18-jarige inwoner van Leeuwarden, werd daarop aangehouden en overgebracht naar het bureau. Voor het opgeven van een valse naam, kreeg hij twee keer een boete van f 180.-, voor geen helm twee keer een boete van f 90.- en geen bromfietscertificaat een boete van f 120.-. Na verhoor werd de man weer in vrijheid gesteld.

Drachten: aanrijding licht gewonde
Dinsdag omstreeks 15.05 uur stak een 16-jarige inwoonster van Drachten, met haar fiets de rijbaan van de Zuidkade over. Zij kwam vanachter een geparkeerd staande vrachtwagen vandaan en wilde haar weg vervolgen in de richting van de Noordkade. Een personenauto, bestuurd door een 44-jarige inwoner van Drachten, die de vrachtwagen juist voorbij reed, kon het meisje op de fiets niet meer ontwijken. Het meisje liep een gekneusd linker onderbeen op en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Appelscha: lokaalvredebreuk
Dinsdag omstreeks 16.00 uur werd een 17-jarige asielzoeker op het AZC aan de Wester Es aangehouden. De jongeman had een verbod om op het AZC te komen in verband met eerdere moeilijkheden. Ook nu wilde hij het centrum niet verlaten. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal werd hij weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: aanrijding licht gewonde
Dinsdag omstreeks 15.30 uur vond op de Jan Jelles Hofleane Douwe Kalmaleane een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fiets. De fietsster, een 75-jarige inwoonster van Leeuwarden, reed over de Douwe Kalmaleane en verleende op de kruising geen voorrang aan een van rechts komende personenauto, die bestuurd werd door een 31-jarige inwoonster van Leeuwarden, die over de Jan Jelles Hofleane deze kruising naderde. De fietsster werd met pijn in haar arm en heup overgebracht naar het MCL-Zuid voor onderzoek.

Elsloo: aanrijding met gewonde
Dinsdag omstreeks 16.05 uur vond op de Hoofdweg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een tractor. De bestuurder van de tractor, een 49-jarige inwoner van Langedijke, wilde de weg oprijden en zag daarbij een personenauto, die bestuurd werd door een 85-jarige inwoner van Leek, over het hoofd. De personenauto botste tegen de tractor. De bestuurder van de tractor en van de auto kwamen met de schrik vrij. De echtgenote van de autobestuurder, 80 jaar, zat bekneld en werd door de brandweer uit de auto gehaald. Zij werd gewond overgebracht naar het academisch ziekenhuis in Groningen.

Oudehaske: aanrijding met gewonde
Dinsdag omstreeks 16.30 uur wilde een bestuurster van een personenauto, een 29-jarige inwoonster van het Canadese Verden haar auto parkeren op een parkeerterrein bij de camping `Nannewijd` aan de Badweg. Toen zij het terrein wilde oprijden, zag zij een motor, die bestuurd werd door een 53-jarige inwoner van Sint Johannesga, die uit tegenovergestelde richting naderde, over het hoofd. De motorrijder remde nog uit volle macht, doch kon een aanrijding met de auto niet voorkomen. De motorrijder werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Oosterzee: aanrijding met gewonde
Dinsdag omstreeks 19.20 uur vond op het Westeinde een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurster van een personenauto, een 21-jarige inwoonster van Oosterzee, kwam door nog onverklaarbare oorzaak in de berm terecht en botste tegen een boom. De bestuurster werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. De auto werd zwaar beschadigd weggesleept.

Leeuwarden: inbraak woning
Dinsdag tussen 17.00 en 20.45 uur werd ingebroken in een woning aan de Heliconweg. Een uitzetraam werd geforceerd. De gehele woning werd doorzocht. In de hal werd de videorecorder aangetroffen, die klaar was gezet voor vervoer. Uit de woning werden een cadeaubon en een boekenbon weggenomen (tezamen f 75.-). De eigenaar, een 81-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Surhuisterveen: keet in brand
Dinsdag omstreeks 21.00 uur brak brand uit in de keet van de plaatselijke jeugd aan de Dalweg. De keet, die in lichterlaaie stond, stond op een afstand van ongeveer 4 meter van een bedrijf. Door de brand liep het pand gevaar. De brandweer kwam ter plaatse en deze heeft het vuur geblust. De oorzaak van de brand in de keet is niet bekend. Het bedrijfspand liep schade op. Een schadebedrag is nog niet bekend. De politie stelt een onderzoek in.

Surhuisterveen: draad over weg
Dinsdag omstreeks 20.30 uur werden op De Kolk twee jongens, een 18-jarige inwoner van Surhuisterveen en een 18-jarige inwoner van Opende, aangehouden. Zij hadden over de rijbaan van de Kolk een nylonkabeltouw gespannen, die zij hadden vastgemaakt aan twee zgn. Amsterdammertjes. De bestuurder van een personenauto, een 23-jarige inwoner van Surhuisterveen, reed met zijn auto tegen de kabel aan, waardoor de auto aan de voorzijde flink beschadigd werd. Door de aanrijding knapte de kabel en kwam tegen een winkelruit van een slagerij, die daardoor werd vernield. De medewerker van de slagerij, een 26-jarige inwoner van Surhuisterveen, heeft aangifte gedaan van vernieling. De beide verdachten zijn overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Lemmer: onder invloed
Woensdag omstreeks 01.25 uur werd op de Plattedijk een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 38-jarige inwoner van Lemmer, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 690 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor 8 uren. Het rijbewijs werd ingevorderd.

Opeinde: verkeerscontrole
Dinsdag tussen 14.00 en 20.00 uur werd een algemene verkeerscontrole gehouden op de Rijksweg N31 (Waldwei) onder Opeinde. Aan deze controle werkten mee, de douane, rijksverkeersinspectie, belastingdienst, algemene inspectiedienst en de politie. In totaal kregen 121 bestuurders een bekeuring. (o.a. inhaalverbod/rijden op rode diesel/ geen geldige APK/ geen rijbewijs of kentekenbewijs kunnen tonen en geen autogordel dragen. Het aantal gecontroleerde voertuigen is niet bijgehouden

Leeuwarden: auto-inbrekers aangehouden
Woensdag omstreeks 02.15 uur werden op het Van Harinxmaplein twee verdachten aangehouden ter zake inbraak in een personenauto. De twee verdachten, 18 en 17 jaar, beiden uit Leeuwarden werden op heterdaad betrapt. Een getuige, een 70-jarige inwoner van Leeuwarden, zag het één en ander gebeuren en hij waarschuwde de politie. Terwijl de 18-jarige verdachte inbrak, stond de 17-jarige op de uitkijk. Ze hadden juist een personenauto opengebroken, doch voordat ze wat konden wegnemen, werden ze door de politie aangehouden. De verdachte zijn overgebracht naar het bureau en ze zijn ingesloten.

Uitwellingerga: inbraak bedrijf
In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Leyesleatwei. Men kwam het pand binnen door een raam te forceren, waarna een nog onbekend geldbedrag uit een geldkist werd weggenomen. Een 58-jarige inwoner van Uitwellingerga deed aangifte.

Sneek: inbraak winkel
Woensdag werd omstreeks 05.00 uur ingebroken in een winkel aan het Normandiaplein. Van het pand werd een ruit vernield, waarna uit de etalage een aantal mobiele telefoons werd weggenomen, waaronder een aantal dummy`s. Een 31-jarige inwoner van Sneek deed aangifte.

Bureau Communicatie: 058 8808272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...