Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: Friesland

Datum nieuwsfeit: 17-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 17-10-2001
Politieberichten van 16/10 (13.00 uur) tot 17/10 (07.00 uur)

Marssum: aanrijding met gewonde
Dinsdag omstreeks 14.00 uur fietsten drie jongens uit Minnertsga over de fietsstrook langs de Poptawei in de richting Marssum. De achterste jongen, 12 jaar, wilde onder het fietsen wat gaan eten en lette even niet op. Hij botste tegen zijn voorligger en kwam ten val. Een achter hem rijdende bestuurder van een bromfiets kon hem niet meer ontwijken en botste tegen de op de grond liggende jongen aan. De jongen werd geraakt aan zijn hoofd en liep een flinke hoofdwond op. Hij werd overgebracht naar het MCL-Zuid. De bromfietser reed door zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt eventuele getuigen om zich te melden.

Heerenveen: inbraak auto
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Trekker. Het linker portier werd opengebroken. Uit de auto werden een radio/cd-speler, een radardetector, een gsm en een bril weggenomen. De eigenaar, een 24-jarige inwoner van Heerenveen, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: verkeerstoezicht
De laatste tijd waren bij de politie nogal wat klachten binnen gekomen van winkeliers en winkelend publiek over fietsers in het voetgangersgebied op de Oosterstraat en Nieuwestad. Vandaar dat dinsdag tussen 13.30 en 14.45 uur in het gebied werd gecontroleerd. 11 mensen kregen een bekeuring voor het fietsen in het voetgangersgebied.

Leeuwarden: verkeersovertreding + valse naam
Op 3 oktober omstreeks 15.25 uur werd op de Schrans een bestuurder van een bromfiets bekeurd ter zake het rijden zonder helm. Bovendien was de bestuurder niet in het bezit van een bromfietscertificaat. De bestuurder gaf toen naar later bleek een valse naam op. Dinsdag 16 oktober omstreeks 14.20 uur zag de politieman de desbetreffende bestuurder weer op het Hoeksterend. Hij zat nu achter op de bromfiets, die door zijn maat werd bestuurd. Ook nu droeg hij geen helm. De passagier kreeg weer een bekeuring en gaf weer een valse naam op. De verdachte, een 18-jarige inwoner van Leeuwarden, werd daarop aangehouden en overgebracht naar het bureau. Voor het opgeven van een valse naam, kreeg hij twee keer een boete van f 180.-, voor geen helm twee keer een boete van f 90.- en geen bromfietscertificaat een boete van f 120.-. Na verhoor werd de man weer in vrijheid gesteld.

Drachten: aanrijding licht gewonde
Dinsdag omstreeks 15.05 uur stak een 16-jarige inwoonster van Drachten, met haar fiets de rijbaan van de Zuidkade over. Zij kwam vanachter een geparkeerd staande vrachtwagen vandaan en wilde haar weg vervolgen in de richting van de Noordkade. Een personenauto, bestuurd door een 44-jarige inwoner van Drachten, die de vrachtwagen juist voorbij reed, kon het meisje op de fiets niet meer ontwijken. Het meisje liep een gekneusd linker onderbeen op en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Appelscha: lokaalvredebreuk
Dinsdag omstreeks 16.00 uur werd een 17-jarige asielzoeker op het AZC aan de Wester Es aangehouden. De jongeman had een verbod om op het AZC te komen in verband met eerdere moeilijkheden. Ook nu wilde hij het centrum niet verlaten. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal werd hij weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: aanrijding licht gewonde
Dinsdag omstreeks 15.30 uur vond op de Jan Jelles Hofleane Douwe Kalmaleane een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fiets. De fietsster, een 75-jarige inwoonster van Leeuwarden, reed over de Douwe Kalmaleane en verleende op de kruising geen voorrang aan een van rechts komende personenauto, die bestuurd werd door een 31-jarige inwoonster van Leeuwarden, die over de Jan Jelles Hofleane deze kruising naderde. De fietsster werd met pijn in haar arm en heup overgebracht naar het MCL-Zuid voor onderzoek.

Elsloo: aanrijding met gewonde
Dinsdag omstreeks 16.05 uur vond op de Hoofdweg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een tractor. De bestuurder van de tractor, een 49-jarige inwoner van Langedijke, wilde de weg oprijden en zag daarbij een personenauto, die bestuurd werd door een 85-jarige inwoner van Leek, over het hoofd. De personenauto botste tegen de tractor. De bestuurder van de tractor en van de auto kwamen met de schrik vrij. De echtgenote van de autobestuurder, 80 jaar, zat bekneld en werd door de brandweer uit de auto gehaald. Zij werd gewond overgebracht naar het academisch ziekenhuis in Groningen.

Oudehaske: aanrijding met gewonde
Dinsdag omstreeks 16.30 uur wilde een bestuurster van een personenauto, een 29-jarige inwoonster van het Canadese Verden haar auto parkeren op een parkeerterrein bij de camping `Nannewijd` aan de Badweg. Toen zij het terrein wilde oprijden, zag zij een motor, die bestuurd werd door een 53-jarige inwoner van Sint Johannesga, die uit tegenovergestelde richting naderde, over het hoofd. De motorrijder remde nog uit volle macht, doch kon een aanrijding met de auto niet voorkomen. De motorrijder werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Oosterzee: aanrijding met gewonde
Dinsdag omstreeks 19.20 uur vond op het Westeinde een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurster van een personenauto, een 21-jarige inwoonster van Oosterzee, kwam door nog onverklaarbare oorzaak in de berm terecht en botste tegen een boom. De bestuurster werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. De auto werd zwaar beschadigd weggesleept.

Leeuwarden: inbraak woning
Dinsdag tussen 17.00 en 20.45 uur werd ingebroken in een woning aan de Heliconweg. Een uitzetraam werd geforceerd. De gehele woning werd doorzocht. In de hal werd de videorecorder aangetroffen, die klaar was gezet voor vervoer. Uit de woning werden een cadeaubon en een boekenbon weggenomen (tezamen f 75.-). De eigenaar, een 81-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Surhuisterveen: keet in brand
Dinsdag omstreeks 21.00 uur brak brand uit in de keet van de plaatselijke jeugd aan de Dalweg. De keet, die in lichterlaaie stond, stond op een afstand van ongeveer 4 meter van een bedrijf. Door de brand liep het pand gevaar. De brandweer kwam ter plaatse en deze heeft het vuur geblust. De oorzaak van de brand in de keet is niet bekend. Het bedrijfspand liep schade op. Een schadebedrag is nog niet bekend. De politie stelt een onderzoek in.

Surhuisterveen: draad over weg
Dinsdag omstreeks 20.30 uur werden op De Kolk twee jongens, een 18-jarige inwoner van Surhuisterveen en een 18-jarige inwoner van Opende, aangehouden. Zij hadden over de rijbaan van de Kolk een nylonkabeltouw gespannen, die zij hadden vastgemaakt aan twee zgn. Amsterdammertjes. De bestuurder van een personenauto, een 23-jarige inwoner van Surhuisterveen, reed met zijn auto tegen de kabel aan, waardoor de auto aan de voorzijde flink beschadigd werd. Door de aanrijding knapte de kabel en kwam tegen een winkelruit van een slagerij, die daardoor werd vernield. De medewerker van de slagerij, een 26-jarige inwoner van Surhuisterveen, heeft aangifte gedaan van vernieling. De beide verdachten zijn overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Lemmer: onder invloed
Woensdag omstreeks 01.25 uur werd op de Plattedijk een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 38-jarige inwoner van Lemmer, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 690 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor 8 uren. Het rijbewijs werd ingevorderd.

Opeinde: verkeerscontrole
Dinsdag tussen 14.00 en 20.00 uur werd een algemene verkeerscontrole gehouden op de Rijksweg N31 (Waldwei) onder Opeinde. Aan deze controle werkten mee, de douane, rijksverkeersinspectie, belastingdienst, algemene inspectiedienst en de politie. In totaal kregen 121 bestuurders een bekeuring. (o.a. inhaalverbod/rijden op rode diesel/ geen geldige APK/ geen rijbewijs of kentekenbewijs kunnen tonen en geen autogordel dragen. Het aantal gecontroleerde voertuigen is niet bijgehouden

Leeuwarden: auto-inbrekers aangehouden
Woensdag omstreeks 02.15 uur werden op het Van Harinxmaplein twee verdachten aangehouden ter zake inbraak in een personenauto. De twee verdachten, 18 en 17 jaar, beiden uit Leeuwarden werden op heterdaad betrapt. Een getuige, een 70-jarige inwoner van Leeuwarden, zag het één en ander gebeuren en hij waarschuwde de politie. Terwijl de 18-jarige verdachte inbrak, stond de 17-jarige op de uitkijk. Ze hadden juist een personenauto opengebroken, doch voordat ze wat konden wegnemen, werden ze door de politie aangehouden. De verdachte zijn overgebracht naar het bureau en ze zijn ingesloten.

Uitwellingerga: inbraak bedrijf
In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Leyesleatwei. Men kwam het pand binnen door een raam te forceren, waarna een nog onbekend geldbedrag uit een geldkist werd weggenomen. Een 58-jarige inwoner van Uitwellingerga deed aangifte.

Sneek: inbraak winkel
Woensdag werd omstreeks 05.00 uur ingebroken in een winkel aan het Normandiaplein. Van het pand werd een ruit vernield, waarna uit de etalage een aantal mobiele telefoons werd weggenomen, waaronder een aantal dummy`s. Een 31-jarige inwoner van Sneek deed aangifte.

Bureau Communicatie: 058 8808272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie