Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Heuvelrug

Datum nieuwsfeit: 17-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-10-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 09.35 uur
Bromfietscontroles

VEENENDAAL Dinsdag heeft de politie op de Verlengde Sportlaan en Schoolstraat gedurende de gehele dag bromfietscontroles gehouden. Zij controleerde 104 voertuigen op verschillende aspecten met onder meer de volgende resultaten:


- 39 bromfietsen beschikten over een te groot vermogen en 14 uitlaten werden gedemonteerd;

- 7 bromfietsen hadden gladde banden;

- van 4 bromfietsen deden de remmen het niet voldoende;
- 6 personen reden zonder helm en 3 personen zonder certificaat;
Snelheidscontrole

RHENEN Op de Grebbeweg hielden politieagenten van half acht tot twaalf uur in de ochtend een snelheidscontrole. Van de 2730 gemeten voertuigen, reden 251 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/u, terwijl maximaal 50 km/u is toegestaan.

Ongeval

RHENEN Dinsdagavond omstreeks kwart voor negen vond bij de kruising van de Groeneweg met de Nieuwe Veenendaalseweg een aanrijding plaats tussen een personenauto en bromfiets, waarbij de bromfietser een gebroken been opliep.

De bromfietsbestuurder, een 16-jarige jongen uit Rhenen, reed over de Nieuwe Veenendaalseweg richting centrum. De automobilist, een 34-jarige inwoner van Rhenen, naderde uit tegenovergestelde richting en sloeg linksaf de Groeneweg in. Hierbij zag hij de bromfietser die aan de voorzijde slechts met twee rode kleine lampjes reed over het hoofd en ontstond een aanrijding.

De regionale verkeersdienst van de politie onderzoekt het ongeval. De 16-jarige is overgebracht naar het ziekenhuis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie