Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oproep Kerken in Actie extra collecte noodhulp Afghanistan

Datum nieuwsfeit: 17-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Kerken in Aktie

Oproep voor extra collecte voor noodhulp Afghanistan
In verband met de huidige crisis willen wij een extra inspanning leveren door gehoor te geven aan een oproep voor noodhulp van ACT International ('Action by Churches Together').

ACT International is de alliantie van oecumenische organisaties die wereldwijd samenwerken bij noodhulp. ACT voert op dit moment een hulpprogramma uit voor de Afghaanse bevolking met een omvang van f 22 miljoen gulden. Dit bedrag kan nog oplopen naarmate de vluchtelingstroom groeit. De hulp bestaat o.a. uit voedsel, kleding, water- en sanitaire voorzieningen, traumahulp, noodhuisvesting, medicijnen en medische apparatuur. Zij is bestemd voor ontheemden in Afghanistan en vluchtelingen in de buurlanden. Kerken in Aktie wil aan de oproep van ACT gehoor geven.

We vragen zo mogelijk een extra collecte te houden op een van de komende zondagen. We streven ernaar om de oproep van ACT te beantwoorden met f 1 miljoen gulden. U kunt u giften overmaken naar Kerken in Aktie, giro 456 o.v.v. 'noodhulp Afghanistan'.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie