Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Van Inkel op vingers getikt voor Ferrari actie

Datum nieuwsfeit: 17-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Van Inkel op vingers getikt voor Ferrari actie

Commissariaat voor de Media: Ferrari actie ging te ver...

Hilversum, 17 oktober 2001 - Het Commissariaat voor de Media heeft Jeroen van Inkel een boete opgelegd naar aanleiding van de Ferrari actie die in januari tijdens zijn programma Rinkeldekinkel plaatsvond. Volgens het Commissariaat zou Van Inkel het publiek met de actie gunstig hebben gestemd ten opzichte van het merk Ferarri. De boete bedraagt fl. 20.000,-.

In januari gaf Radio 538, in samenwerking met computerwinkelketen MyCom, een jaar lang gratis Ferrari rijden weg. Deze speciale prijs kreeg veel aandacht in het programma van Van Inkel. Dit was reden voor het Commissariaat om de populaire deejay te beboeten.

Radio 538 DJ Jeroen van Inkel: "Het Commissariaat gaat er blijkbaar van uit dat iedereen maar een Ferrari kan kopen en dat Ferrari's ook overal verkrijgbaar zijn. Wij zagen het weggeven van een Ferarri meer als een symbool voor een onbereikbaar doel. Alsof onze luisteraars door deze actie massaal Ferrari's gaan aanschaffen...."

Radio = 538
Radio 538 is in heel Nederland via de kabel te ontvangen en in de ether op de volgende frequenties: Zeeland/ Randstad en ver daar buiten: 101.2 FM, Rotterdam/ Den Haag/ Eindhoven/ Arnhem/ Nijmegen/ Utrecht en omgeving: 101.5 FM, Groningen: 89.0 FM, Friesland/ Den Helder: 93.2 FM, Zwolle en omgeving: 93.6 FM. Meer informatie is te vinden op de internetsite www.radio538.nl.

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie