Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Politie Over-Betuwe

Datum nieuwsfeit: 17-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Rivierenland
Zoek soortgelijke berichten

Woensdag, 17 oktober 2001
Actie na passeren kerntransport
ANDELST - Kort na het passeren van het zevende kerntransport van de kruising Tielsestraat-Wageningsestraat in Andelst op 17 oktober rond 08.55 uur hebben twaalf actievoerders geprobeerd de Wageningsestraat te blokkeren. Aanwezige politie-ambtenaren konden door snel optreden voorkomen dat de blokkade werd gerealiseerd. Enkele actievoerders zaten niettemin een kwartier aan elkaar geketend in de berm. Omdat er geen sprake was van een strafbaar feit is de politie vertrokken zonder iemand aan te houden. Tijdens het vertrek van de politie, laadden ook de actievoerders de vijf olievaten in hun gehuurde vrachtwagen.

Het transport zelf kon de regio zonder problemen verlaten. Toezicht rond kermisterrein Didam
DIDAM - Gisteravond laat, rond 23.30 uur, heeft de politie van het district Rivierenland toezicht gehouden op en rond het kermisterrein in Didam. Enkele jeugdigen werden aangesproken op hun gedrag, zoals het rijden zonder licht. Eén persoon werd bekeurd wegens het urineren op straat.
Vrouw aangehouden wegens verdenking van winkeldiefstal DIDAM - Gistermiddag rond 16.30 uur werd in een supermarkt aan de Hoofdstraat in Didam een 47-jarige vrouw uit Beek aangehouden wegens verdenking van winkeldiefstal. Door een winkelbediende werd gezien dat de vrouw vleeswaren in haar stopte, die ze vervolgens bij de kassa niet afrekende. Zij werd hier op aangesproken, waarna de politie werd gewaarschuwd. De vrouw werd aangehouden en gehoord, waarna zij een paar uur later werd heengezonden. Hennepkwekerij opgerold
WESTERVOORT - Gistermiddag werd op de zolder van een woning aan De Camp in Westervoort een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 227 hennepplanten in beslaggenomen, alsmede lampen, voeding, afzuiging en ventilatoren. De eigenaar van de woning, een 32- jarige vrouw, had de zolder van haar woning verhuurd aan een 32-jarige en een 35-jarige inwoner van Westervoort, die verantwoordelijk bleken te zijn voor de kwekerij. Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.
Jongen aangehouden wegens vernielingen
DUIVEN - In de nacht van dinsdag op woensdag werd omstreeks 01.15 uur in de omgeving van de Golden Delicious in Duiven een 17-jarige inwoner van deze plaats aangehouden wegens het plegen van vernielingen. Nadat de melding van vernielingen ter hoogte van 't Holland bij de politie binnenkwam, gingen zij ter plaatse en zagen op de Golden Delicious drie jongens staan. Twee daarvan sprongen direct op een bromfiets en gingen er vandoor. De derde jongen sprong op een fiets, maar op aanroepen van de politie bleef hij staan. Ter plaatse bleek dat de drie een verkeersbord van een paal hadden afgesleuteld en dat zij mogelijk ook vernielingen hebben aangericht aan een schaftkeet in de buurt van de Visserlaan / Vergertlaan. De 17-jarige jongen is voor nader verhoor ingesloten. De namen van de andere jongens zijn bij de politie bekend. Aanrijding in Bemmel
BEMMEL - Op de kruising van de Papenstraat met de Dijkstraat in Bemmel vond gistermiddag rond 16.10 uur een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Beide bestuurders reden over de Dijkstraat in de richting van de Papenstraat. De voorste bestuurder, een 32-jarige inwoner van Cuijk, moest stopen om voorrang te verlenen. De achterste bestuurder, een 54-jarige bestuurder van Veenendaal, had dit te laat in de gaten, waardoor deze tegen de auto ervoor reed. De bestuurder van de voorste auto had last van lichte nekklachten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie