Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 17-10-2001
Bron: Politie Hollands Midden
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 17 oktober 2001

Woninginbraak Hillegom (D1)
In een woning aan de Savornin Lohmanlaan is dinsdag 16 oktober ingebroken. De bewoners kwamen rond 22.20 uur thuis en merkten dat er ongewenst bezoek was geweest. Via een raam is het inbrekersgilde waarschijnlijk binnengekomen. Een laptop en diverse sieraden ontbreken.

Onder invloed Oegstgeest (D2) Agenten reden in de nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 oktober rond 03.20 uur over de Oegstgeesterweg en zagen een personenauto hard wegrijden over de bouwbrug bij de nieuwbouwwijk Poelgeest. Bij het Linnaeushof zagen ze de auto hard achteruit rijden. Vervolgens bleek de bestuurder uit de auto te zijn weggerend. Na een zoekactie tussen de bouwcontainers vonden de agenten een 41-jarige Noordwijker die zei de bestuurder van de auto te zijn. Na een eerste ademanalyse werd hij naar het bureau overgebracht. De blaastest gaf een ademalcoholgehalte van 335 ug/l aan. Hij kreeg en proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur.

Babbeltruc Leiderdorp (D3) De bewoonster van een woning aan de Brittenstein is dinsdagochtend 16 oktober het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Een man belde aan en vertelde dat hij de waterleiding na kwam kijken. Hij zei dat ze ook een bepaald bedrag moest betalen. Toen ze dit bedrag gegeven had, leidde hij haar aandacht af en nam een tweede geldbedrag uit de woning mee. De dader was ongeveer 25 jaar oud, hard kort haar en droeg werkkleding (geen overall).

Gestolen tas met gevaarlijke medicijnen teruggevonden Leiden (D4)
De tas met gevaarlijke medicijnen die maandagmiddag 15 oktober vanuit een restaurant aan de Haven werd gestolen, is inmiddels gevonden. De medicijnen zaten nog in de tas. Op enkele spullen na zat het meeste sowieso nog in de tas.

Aanrijding Leiden (D4) Een 43-jarige Leidse is dinsdagochtend 16 oktober rond 07.36 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een 23-jarige bromfietser uit Voorschoten. De Leidse reed over het fietspad langs de Voorschoterweg. De bromfietser kwam haar tegemoet, maar hield niet zoveel mogelijk rechts. Een aanrijding volgde. De vrouw werd overgebracht naar het LUMC te Leiden. Zij bleek een hersenschudding te hebben, en onder andere een gebroken kaak, neus, oogkas en sleutelbeen.

Van telefoon beroofd Leiden (D4) Een 56-jarige Leidenaar is dinsdag 16 oktober rond 09.30 uur van zijn mobiele telefoon beroofd. Hij stond met de telefoon op de Stevenshofdreef toen twee jongens op een brommer naderden. IN het voorbijgaan rukte de jongen die achterop zat, de telefoon uit zijn handen. Hierna reden ze linksaf de Hadewijchlaan in. De Leidenaar heeft aangifte gedaan.

Onder invloed Leiden (D4) Agenten zagen in de nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 oktober rond 01.40 uur een auto terugrijden tegen de richting in op het Stationsplein. Op de Plesmanlaan waar de auto verkeerd voorsorteerde, hebben ze een stopteken gegeven. De eerste ademanalyse gaf aanleiding om de man over te brengen naar het politiebureau. De blaastest gaf een ademalcoholgehalte van 520 ug/l aan. Dit leverde hem een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur op.

Verdacht pakketje bevatte vrijwel zeker geen gevaarlijke stoffen Leiden (D4) Het verdachte pakketje dat op dinsdag 16 oktober rond 13.15 uur werd aangetroffen in een wachtruimte van perron 5 van het Centraal Station Leiden bevatte vrijwel zeker geen gevaarlijke stoffen. Het instituut ID-Lelystad maakte dit in de loop van de avond na een eerste test bekend. Het perron werd daarop door de politie en de Nederlandse Spoorwegen volledig vrij gegeven. De definitieve uitslag over de inhoud van het pakje wordt binnenkort verwacht. Een schoonmaker trof het verdachte pakketje met daarin een op meel gelijkende substantie tijdens werkzaamheden aan. Hij alarmeerde onmiddellijk de politie. De politie zette daarop een deel van het perron af. In samenwerking met de brandweer en de GGD werden gepaste veiligheidsmaatregelen getroffen. Het pakketje werd aan het einde van de middag per helikopter vervoerd naar het instituut in Lelystad. Daar maakte men in de loop van de avond de uitslag van de eerste test bekend. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van het pakketje.

Vechtpartij Alphen aan den Rijn (D5) Op dinsdagavond 16 oktober vond omstreeks 20.15 uur een vechtpartij plaats op de Burgemeester Bruinslotsingel waarbij ongeveer 30 personen betrokken waren. In de vechtpartij raakten twee mannen van 22 en 18 jaar gewond. Zij werden met steekwonden overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. De politie was snel ter plaatse en kon verdere incidenten voorkomen. Beide slachtoffers zijn opgenomen in het ziekenhuis, maar maken het naar omstandigheden goed. Inmiddels zijn door de politie drie verdachten, twee jongens van 15,16 en een man van 24 jaar, aangehouden.

Aanrijding met doorrijder Alphen a.d. Rijn (d5) Dinsdag 16 oktober vond omstreeks 11.30 uur een aanrijding plaats op de Willem de Zwijgerlaan. Een onbekend gebleven fietser reed over het fietspad, komende vanuit de richting President Kennedylaan. Ter hoogte van de verkeerslichten bij de kruising sloeg die onbekend gebleven vrouw onverwacht linksaf richting de Oranje Nassausingel. Een 21-jarige fietster uit Alphen die in dezelfde richting reed kon een aanrijding niet meer voorkomen. Haar driejarige zoontje kwam als gevolg van de aanrijding ten val. De jongen is met beenletsel overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis in Leiderdorp. De vrouw die de aanrijding heeft veroorzaakt heeft haar identiteit niet bekend gemaakt. De politie stelt een onderzoek in en is daarom op zoek naar getuigen van het voorval. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Alphen aan den Rijn, telefoonnummer 0900 8844.

Controle overlast Gouda (D7)
Politie Gouda heeft gisterenavond, 16 oktober, gecontroleerd op overlast op de volgende plaatsen: Snoystraat, Prins Hendrikstraat, Veerstraat, Turfsingel, Emmastraat, Bockenbergstraat en Jacob van Lennepkade. Op de Prins Hendrikstraat, de Turfsingel en de Jacob van Lennepkade werden kleine groepjes jongeren aangetroffen, waarmee een praatje gemaakt is. Op de C. Huygenstraat werd grof vuil op het trottoir aangetroffen, nadat de veroorzaker is achterhaald, is afgesproken dat het wordt opgeruimd. Verder geen bijzonderheden.

Ongeval Krimpen a/d Lek (D8) Een 79-jarige vrouw uit Krimpen aan de Lek is gisterenmiddag, 16 oktober, gewond geraakt toen zij op haar fiets over het fietspad van de C.G. Roosweg reed en door een loslopende hond ten val raakte. De vrouw bleek een ribfractuur te hebben en werd met de ambulance naar het Havenziekenhuis in Rotterdam gebracht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie