Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Amsterdam-Amstelland

Datum nieuwsfeit: 17-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Twee doden bij brand
17-10-2001. Vannacht zijn politie, brandweer en GG & GD uitgerukt naar een brand in de Jan Evertsenstraat. Bij de brand raakten vier mensen gewond, van wie er twee zijn overleden. De oorzaak van de brand is vooralsnog niet bekend. De slachtoffers werden naar diverse ziekenhuizen overgebracht. Hun identiteit is nog niet bekend. De bewoners uit de bovenliggende woningen zijn geëvacueerd en opgevangen in het politiebureau Meer en Vaart. De omliggende straten werden afgezet. Het openbaar vervoer en het verkeer werd omgeleid. Er zal een uitgebreid onderzoek worden ingesteld.
Verwarde vrouw sticht brand
16-10-2001. Gisterochtend is een 36-jarige vrouw aangehouden. Zij wordt ervan verdacht brand te hebben gesticht haar woning aan de Ploegstraat. De brandweer heeft de brand geblust, maar er ontstond aanzienlijke schade. De vrouw is overgebracht naar een psychisch opvangcentrum.
Trambotsing Rozengracht
16-10-2001. Gistermiddag reden twee trams van lijn 17 op elkaar op de kruising van de Rozengracht met de Marnixstraat. Door een wisselstoring reed een van de trams rechtdoor in de richting van de Raampoort in plaats van af te buigen naar de Rozengracht. Eén van de trams ontspoorde. Enkele mensen raakten gewond. Zij werden door brandweerpersoneel van de brandweerkazerne opgevangen. Twee gewonden werden door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis overgebracht. Zij konden na behandeling naar huis. Het tram- en autoverkeer werd omgeleid.

Vanavond in Ter Plaatse
17-10-2001. In de uitzending van het televisieprogramma Ter Plaatse (AT5 en TV Noord-Holland) zitten vanavond drie onderwerpen van de politie Amsterdam-Amstelland. Er worden getuigen gezocht van een steekpartij bij metrostation Kraaiennest. Verder is er aandacht voor de zaak van de verkrachter die toesloeg in de omgeving van de Gaasperplas. Tot slot wordt er uitleg gegeven over de aanpak van de illegale fietsverkoop.

Ter Plaatse wordt vanavond uitgezonden om 17.30 uur en 21.30 uur bij AT5, en om 17.00, 19.00 en 21.00 uur bij TV Noord-Holland. Het programma wordt op beide zenders herhaald morgenochtend om 10.00 uur.
---

Schietpartij Nieuwe Amstelstraat
17-10-2001. Gisteravond is een man gewond geraakt bij een mogelijke beroving in de Nieuwe Amstelstraat. Hij was een coffeeshop binnengegaan, waar hij woorden kreeg met drie mannen. Nadat hij wat had gedronken, verliet de man de coffeeshop en werd vermoedelijk opgewacht door het drietal. Zij probeerden hem te beroven, waarbij de nodige klappen werden uitgedeeld. Eén van de drie mannen trok een vuurwapen en beschoot de man. Het slachtoffer is overgebracht naar een ziekenhuis en aldaar opgenomen. De politie heeft in de omgeving van de coffeeshop twee mannen aangehouden. Zij zijn ingesloten. De recherche heeft de zaak in onderzoek.


---

Gewonde bij schietpartij
17-10-2001. Gistermiddag is bij een ruzie in een winkel in de Haringpakkerssteeg een omstander in zijn voet geschoten. Twee mannen stonden in de winkel naar muziek te luisteren. Korte tijd later voegden zich drie mannen bij hen. Er ontstond ruzie waarbij een vuurwapen ter hand werd genomen. Eén man trok een vuurwapen en loste een schot. Een man die niets met de ruzie te maken had, werd in zijn voet getroffen door een kogel. De vijf ruziënde mannen gingen er vandoor. Het slachtoffer raakte gewond en is voor behandeling naar een ziekenhuis overgebracht. Hij bleek een schampschot te hebben en kon na behandeling naar huis.

---

Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie