Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Maatregelen verdachte enveloppe Meijel en Herkenbosch

Datum nieuwsfeit: 17-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Venlo 17-10-2001
Mediaberichten 17 oktober (12.30 uur)

MEIJEL Verdachte enveloppe aangetroffen (2e bericht)

MEIJEL Voor de vijf medewerkers die mogelijk met de onbekende inhoud van de enveloppe in aanraking zijn geweest bij het bedrijf aan het Kerkveld alsmede een aantal anderen die ten tijde van het aantreffen in de nabij omgeving waren, worden maatregelen getroffen. De gemeente heeft inmiddels een nabij gelegen gymzaal ter beschikking gesteld om te kunnen douchen. Ze worden vervolgens in het gemeenschapshuis opgevangen, waar ze meer informatie krijgen van de GGD. De gemeente heeft inmiddels de mensen die s morgens het bedrijf hebben bezocht, benaderd om hen persoonlijk te informeren. De brandweer heeft een gaspakkenprocedure ingesteld, wat inhoudt dat er gewerkt wordt in extra beschermende kleding. Er is bij het bedrijf een ontsmettingsstraat ingericht. De inmiddels veiliggestelde enveloppe met inhoud wordt overgebracht naar een laboratorium in Lelystad.

HERKENBOSCH Verdachte enveloppe (4e bericht)

HERKENBOSCH De uitslag van het voorlopige bacteriologisch onderzoek dat is verricht naar aanleiding van het aantreffen van de enveloppe met daarin het onbekende witte poeder in het bedrijf aan de Veldweg is tevens negatief. Gisteren werd de uitslag van het microscopisch onderzoek al bekend gemaakt. Dit houdt in dat er vooralsnog geen aanwijzingen van miltvuur zijn aangetroffen. De definitieve uitslag zal echter nog even op zich laten wachten. De test is nog steeds niet volledig afgerond. De medewerkers van het bedrijf waar de enveloppe is aangetroffen, zijn inmiddels ook van deze uitslag op de hoogte gesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie