Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen PvdA over woonruimte buitenlandse studenten

Datum nieuwsfeit: 17-10-2001
Bron: Partij van de Arbeid
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

Den Haag, 17 oktober 2001

VRAGEN VAN HET LID HAMER (PvdA) AAN DE MINISTER VAN ONDERWIJS, CULTUUR EN WETENSCHAPPEN

1. Bent u op de hoogte van de problematiek die wordt aangekaart in de artikelen 'Geen woonruimte; groep buitenlandse studenten gaat weg' (1), 'Zelfs op de stofzuiger zitten de Aziatische studenten nog te wachten' (2) en 'VU gaat kamernood buitenlanders aanpakken' (3)? Wordt in deze artikelen een reëel beeld geschetst?

2. Hoe beoordeelt u het feit dat er voor buitenlandse studenten uit bijvoorbeeld China geen woonruimte beschikbaar is, terwijl zij in veel gevallen op uitnodiging van de instelling aan dure masterprogramma's (tussen de 9.000 en 15.000 gulden p.p.) meedoen?

3. Bent u van mening dat instellingen voor deze groep studenten voldoende woonruimte moeten aanbieden of dat er op andere wijze moet worden gezorgd dat deze studenten een dak boven hun hoofd hebben? Bent u van mening dat deze studenten niet aan hun lot overgelaten mogen worden of vindt u dit een verantwoordelijkheid van de studenten zelf?

4. Bent u het met ons eens dat het beter is dat instellingen pas buitenlandse studenten aantrekken voor nieuwe programma's als er voldoende faciliteiten zijn om de studie te kunnen volgen? Wie is er naar uw mening verantwoordelijk voor het beschikbaar stellen van dergelijke faciliteiten zoals huisvesting?

5. Bent u in staat en bereid om over de problemen van buitenlandse studenten in overleg te treden met bijvoorbeeld de instellingen of anderen om na te gaan of er voor deze studenten iets valt te doen?

1. Nieuwsblad van het Noorden, 6 oktober 2001
2. Twentsche Courant Tubantia, 29 september 2001
3. Ad Valvas, 27 september 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie