Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Sittard

Datum nieuwsfeit: 17-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-10-2001 Politieberichten district Sittard (RKey; 13.00 u) Woensdag, 17 oktober 2001

District Sittard

Sittard; snelheidsduivels
De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 26-jarige automobilist uit Maastricht. Afgelopen dinsdagmiddag reed de politie op de Bergerweg in Sittard achter de auto van de Maastrichtenaar die de terplaatse geldende maximumsnelheid flink overtrad. Daarbij klokte de snelheidsmeter van het politievoertuig soms snelheden van 130 km p/u. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte. Afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht heeft de politie de auto inbeslaggenomen van een 42-jarige automobilist uit Born. Daarnaast heeft de politie diens rijbewijs ingevorderd. De politie reed vannacht op de Hasseltsebaan en Middenweg in Sittard achter de automobilist waarbij de automobilist de terplaatse maximaal toegestane snelheid fors overtrad. De snelheidsmeter van het politievoertuig klokte daarbij soms snelheden 145 tot 155 km p/u. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Guttecoven; ruitentikker aangehouden
Afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht kreeg de politie een melding dat er op de Veersestraat in Guttecoven iemand een ruit had vernield van een pand aldaar. De politie die een onderzoek instelde kreeg aanwijzingen omtrent de identiteit van de vernieler. De verdachte, een 32-jarige man uit Guttecoven werd vannacht thuis in zijn woning aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie die niet uitsluit dat de verdachte mogelijk eerder ook al ruiten van panden heeft vernield, stelt een nader onderzoek in.

Stein; auto inbeslaggenomen
Bij controle afgelopen dinsdagmiddag op de Merodestraat in Stein van een 21-jarige automobilist uit Stein bleek dat de Steindenaar geen rijbewijs heeft en dat de auto waarin hij reed niet is verzekerd. Omdat de verdachte eerder (recidive) hiervoor is bekeurd/proces-verbaal is opgemaakt, nam de politie de auto in beslag. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie