Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

DSM ondersteunt Olympische snowboardster Nicolien Sauerbreij

Datum nieuwsfeit: 17-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: DSM
Zoek soortgelijke berichten
DSM

17 oktober 2001

DSM ondersteunt Olympische snowboardster Nicolien Sauerbreij op weg naar Salt Lake

DSM gaat de Nederlandse snowboardster Nicolien Sauerbreij ondersteunen in haar ambitie om te schitteren op de Olympische Winterspelen van Salt Lake City. Vandaag ondertekenden Nicolien Sauerbreij en DSM-bestuurder Jan Dopper in Heerlen de sponsorovereenkomst. DSM zal het 21-jarige snowboardtalent niet alleen financieel ondersteunen, maar ook zijn technische kennis en kunde te beschikking stellen.

"Net zoals DSM zijn topsporters voortdurend bezig hun grenzen te verleggen", zegt Jan Dopper, lid van de Raad van Bestuur van DSM. "Het kan altijd sneller, hoger en verder. daarom spreekt de wereld van de sport DSM heel erg aan." Dat geldt in het bijzonder voor de snowboard-sport. Dopper: "Een relatief nieuwe sport met een jonge, dynamische en internationale uitstraling. En in de snowboards zijn bovendien diverse DSM-materialen verwerkt."
Nicolien Sauerbreij is blij met de steun van DSM. "Fantastisch dat DSM mij gaat sponsoren. Ik heb er erg veel zin in om samen met DSM de weg naar Salt Lake City op te gaan en daar zo goed mogelijk te presteren."

Nicolien Sauerbreij

Nicolien Sauerbreij vormt samen met Marcella Boerma en haar jongere zus Marieke de top van het Nederlandse alpinesnowboarden. Afgelopen seizoen wist ze verschillende malen een top 20 klassering in de Worldcup te halen en werd ze op verschillende onderdelen Nederlands kampioen. Samen met haar zus, vader, moeder en hond trekt zij met een camper het Worldcupcircuit rond. Zij wordt getraind door haar vader Maarten Sauerbreij.

Partner in Sport

DSM is sinds februari dit jaar een van de hoofdsponsors van NOC*NSF, als Partner in Sport met de Nederlandse Olympische Ploeg. Dat betekent dat het concern de Nederlandse ploegen voor de Olympische Winterspelen van Salt Lake City in 2002 en de Olympische Zomerspelen van Athene in 2004 ondersteunt.

DSM en snowboarding

In snowboards worden verschillende DSM-materialen verwerkt. Zo verlaagt een laag Stamylan UH (ultrahoog moleculair polyetheen) aan de onderkant van de snowboard de glijweerstand, waarborgt het engineering plastic Arnitel de balans tussen sterkte en flexibiliteit zelfs bij zeer lage temperaturen, en combineert onze supersterke vezel Dyneema in zowel de snowboard als de schoenen sterkte en trillingsdemping bij een laag gewicht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie