Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lopende bouwactiviteiten Waalsprong Nijmegen gaan door

Datum nieuwsfeit: 17-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nijmegen

Lopende bouwactiviteiten waalsprong gaan gewoon door

De uitspraak van de Raad van State van 8 oktober over ontgrondingswerkzaamheden in de Waalsprong heeft geen gevolgen voor de lopende bouwactiviteiten.

In mei heeft de Raad van State de milieueffectrapportage over de Waalsprong vernietigd. Bouwactiviteiten die op basis van die beslissing niet mochten doorgaan zijn toen stilgelegd. Op 8 oktober heeft de Raad van State zich opnieuw gebogen over activiteiten in de Waalsprong. Dit keer ging het over een verleende machtiging voor ontgrondigingswerkzaamheden.

De Gem Waalsprong Beheer B.V. diende op 5 september jongstleden een verzoek in om de verleende machtiging voor diverse ontgrondingswerkzaamheden in de Waalsprong in te trekken. In verband met de uitspraak in mei waren deze machtigingen niet meer nodig. Omdat Gedeputeerde Staten van Gelderland niet snel genoeg op dit verzoek reageerde, was de Raad van State formeel genoodzaakt een uitspraak te doen inzake een tweetal bezwaren tegen het verlenen van de machtiging van juni jongstleden. Deze uitspraak heeft geen gevolg voor de lopende bouwactiviteiten.

Lopende bouwactiviteiten gaan door
Alle lopende bouwactiviteiten in de Waalsprong gaan door. Concreet betekent dat er verder gewerkt wordt aan: het winkelcentrum Oosterhout, de 64 woningen aan De Lanen in Oosterhout-Oost en een bouwweg in Lent.
Dit geldt ook voor het archeologisch onderzoek en werkzaamheden in verband met het ruimen van bommen.
De voorbereiding van de bouw van het Medisch centrum in woonpark Oosterhout, de fietsbrug over de Waal, de tijdelijke NS-halte Lent, rioleringswerkzaamheden wordt voorgezet. De bouwvergunningen voor deze projecten zijn verstrekt. Ook het onderzoek voor het ondergronds brengen van elektriciteitskabels gaat door. Deze activiteiten verlopen geheel volgens planning.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie