Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ariba benoemt nieuwe president en chief executive officer

Datum nieuwsfeit: 17-10-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Hoofddorp, 17 oktober 2001

Ariba benoemt Robert Calderoni tot president en chief executive officer

Financiële ervaring van Fortune 500 topman helpt klanten bij kostenbesparing

Opbrengst voor Q4 van fiscaal 2001 overtreft waarschijnlijk verwachtingen van analisten

Ariba, Inc. (Nasdaq: ARBA), marktleider in spend management oplossingen, heeft Robert Calderoni tot president en chief executive officer benoemd. Ariba oprichter Keith Krach blijft aan als voorzitter van Ariba's Raad van Bestuur.

Als president en CEO zal Calderoni (41) de drijfveer worden achter Ariba's nieuwe productstrategie "Ariba Spend Management ä". Deze strategie ondersteunt bedrijven in het managen van uitgaven en bij de verbetering van het nettoresultaat. Met meer dan vijftien jaar ervaring als financieel en operationeel leidinggevende bij Fortune 500 bedrijven, heeft Calderoni veel ervaring op het gebied van verandermanagement en uitgebreide kennis van zaken over de manier waarop technologie het bestedingspatroon van een bedrijf kan optimaliseren. Zijn eigen praktijkervaring heeft de Ariba Spend Management strategie vorm gegeven.

Naast zijn rol als CEO zal Calderoni aanblijven als interim-chief financial officer totdat er een nieuwe kandidaat is benoemd. Calderoni is tevens toegetreden tot Ariba's Raad van Bestuur. Bestuurslid Hatim Tyabji zal wegens gezondheidsredenen terugtreden.

" Bob's praktijkervaring en leiderschap heeft vanaf dag één een merkbaar positief effect op Ariba gehad," aldus Keith Krach, Ariba's oprichter en voorzitter. "Hij is gecommitteerd aan het succes van onze klanten, heeft onze medewerkers geïnspireerd en heeft binnen Ariba een leidende rol gehad bij de ontwikkeling en uitvoering van onze nieuwe Spend Management strategie. Met deze kwaliteiten kan ik met zekerheid zeggen dat hij de juiste man is om Ariba in de toekomst te leiden."

"Bob is de aangewezen persoon om Ariba te leiden naar de volgende groeifase," aldus John Thompson, vice voorzitter van Heidrick en Struggles, aangetrokken door Ariba voor het zoeken naar geschikte CEO-kandidaten. "We hebben een aantal externe kandidaten geëvalueerd op geschiktheid voor de CEO-positie binnen Ariba, en Bob zag de kansen voor Ariba beter dan welke andere kandidaat dan ook. Met zijn achtergrond kan hij spend management solutions bekijken vanuit de klantzijde. Daarnaast is Bob een buitengewoon leider die zijn energie direct kan overdragen op zijn team".

Focus op het helpen van bedrijven bij het besparen van kosten "In het hedendaagse economisch klimaat ken ik geen enkel bedrijf dat geen voordeel zou kunnen behalen uit het besparen van kosten," aldus Calderoni. "Financiële en inkoopprofessionals hebben tot nu toe niet de beschikking gehad over de oplossingen waarmee zij hun uitgaven kunnen managen en controleren. Bedrijven kunnen hun uitgaven wel hier en daar wat terugbrengen, maar ze moeten grip krijgen op zoveel mogelijk uitgaven in zo veel mogelijk categorieën om zo de maximale hoeveelheid voordelen te behalen. Onze spend management oplossingen helpen bedrijven hun spend management behoeften op te lossen.

Calderoni heeft meer dan vijftien jaar operationele en financiële managementervaring. Voordat Calderoni bij Ariba in dienst kwam, was hij chief financial officer bij Avery Dennison. Hiervoor werkte hij voor Apple Computer, Inc. als vice president financiën en als CFO voor IBM's '$8 billion Storage Systems Division'. Daarvoor werkte Calderoni bij Arthur Andersen & Company. Hij is accountant en afgestudeerd aan de Fordham Univerisity als Bachelor in de natuurwetenschap.

Conference Call
Ariba houdt op 17 oktober om 10.00 a.m. PDT een conference call over de benoeming van de nieuwe CEO, zijn visie en strategie. Om aan deze conference call deel te nemen draait u het volgende nummer: 913-981-4910, passcode: 677390. Een herhaling van deze conference call is beschikbaar op het nummer 719-457-0820, passcode: 677390, 17 oktober 2001, 2:00 uur p.m. PDT tot 26 oktober 2001, 9:59 uur p.m. PDT.

Opbrengsten Ariba overtreffen waarschijnlijk de verwachtingen de analisten "We verwachten in ons vierde kwartaal een opbrengst te halen van $62-63 miljoen, wat hoger is dan de First Call verwachting van $59 miljoen," aldus Calderoni. Verdere details over onze opbrengsten geven we tijdens de geplande earnings call van 24 oktober"

Ariba zal de earnings call over het einde van het vierde kwartaal en het fiscale jaar 2001 op 24 oktober hosten. Om deze call bij te wonen op 24 oktober om 8.00 uur a.m. PDT, draait u 913-981-4910, passcode: 669596.

Over Ariba
Ariba, Inc. is marktleidend leverancier van spend management oplossingen. In tegenstelling tot ERP, CRM of SRM systemen zijn Ariba oplossingen ontworpen om specifiek tegemoet te komen aan de behoefte van de chief financial officer en de chief procurement officer. Ariba's spend management oplossingen leveren een vast controlemechanisme dat bedrijven in staat stelt om hun gehele uitgavencyclus - van analyse en sourcing tot aan procurement - door het gehele bedrijf te managen, te controleren en er optimaal voordeel uit te behalen. Tegelijkertijd leveren de spend management oplossingen systematische meet- en track-instrumenten en geven zij informatie over best practices.

Ariba is in Nederland te bereiken op telefoonnummer +31 (0)23 568 47 20 of www.ariba.com.


- EINDE BERICHT -

Voor meer informatie:

Ariba Nederland
Roelof Lamberts

+31 (0)23 568 4720
(rlamberts@ariba.com)
www.ariba.com

Philippe Laguerre
Director of Communications Ariba EMEA
Tel: + 33 1 53 53 67 55

Winkelman & van Hessen
Fleur van Bruggen

+ 31 (0)70 4161616
(fvanbruggen@wenvh.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie