Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vijf projecten genomineerd Nieuwe Stad Prijs 2001 Den Haag

Datum nieuwsfeit: 17-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

2001-10-17: Vijf projecten genomineerd voor Nieuwe Stad Prijs 2001

Op 15 oktober heeft de jury onder leiding van wethouder Arend Hilhorst van ROSV vijf projecten genomineerd voor de Nieuwe Stad Prijs 2001. De projecten zijn: het woongebouw Erasmus op de hoek van de Leyweg en de Erasmusweg, wooncomplex Melis Stokelaan/Beresteinlaan, de Noeroel-Islam Moskee in de Scheepersstraat, winkelgebied Haagse Bluf tussen de Vlamingstraat en de Dagelijkse Groenmarkt en Het Magazijn op terrein van de voormalige vuilverbranding bij de Loosduinseweg. Uit de vijf genomineerde projecten kiest de jury een winnaar. De prijs van f 25.000,-- wordt op 30 november aan deze winnaar uitgereikt. Nu de genomineerde projecten bekend zijn, kan het publiek gaan stemmen. Want er wordt ook een publieksprijs van f 10.000,-- toegekend.

De motivatie voor de keuze van de jury:

Woongebouw Erasmus: een hoogwaardige kwaliteit sociale woningbouw en een interessante menging van functies in het gebouw.

Wooncomplex Melis Stokelaan/Beresteinlaan
: het optoppen en renoveren van dit na-oorloogse wooncomplex kan een voorbeeld zijn voor de vernieuwing van de rest van Den Haag Zuid West.

Noeroel-Islam Moskee
: deze moskee is een belangrijke voorziening voor de wijk. Bovendien gaat de moskee niet alleen als gebedsruimte dienen, maar ook een maatschappelijke functie voor de wijk vervullen.

Winkelgebied Haagse Bluf
: een spectaculaire vorm van vernieuwing, een toevoeging aan de binnenstad.

Het Magazijn
: de renovatie van Het Magazijn vormt een sterke impuls voor de herontwikkeling van het voormalig Eneco-terrein. Bovendien is het een mooi voorbeeld van hergebruik van gebouwen. Het magazijn huisvest drie architectenbureaus.

De jury bezoekt de genomineerde projecten waarna de winnaar op 30 november bekend wordt gemaakt.

Publieksprijs

De publieksprijs van f 10.000,-- wordt toegekend door het Haagse publiek. In het eerstvolgende nummer presenteert de Stadskrant de genomineerde projecten. Ook de Haagsche Courant besteedt binnenkort aandacht aan De Nieuwe Stad Prijs. In week 43 tot en met 47 zendt TV West portretten uit van de vijf genomineerde projecten. Het publiek kan tot en met 30 november op drie manieren stemmen: via de strookjes uit de Stadskrant en Haagsche Courant, via internet (www.denhaag.nl/nieuwe stad prijs) en via e-mail ((sonsp01@dso.denhaag.nl)). Onder de inzenders van de publieksstemmen voor het winnende project wordt een geschenkbon van f 250,-- verloot.

17 oktober 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie