Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Venlo

Datum nieuwsfeit: 17-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Venlo 17-10-2001
Mediaberichten 17 oktober (14.00 uur)

ROERMOND Meerdere winkeldiefstallen ontdekt

ROERMOND De politie heeft maandagavond twee 16-jarige inwoonsters van Roermond aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Steenweg. De meisjes probeerden cosmetica te stelen, maar werden betrapt door de winkeleigenaar. Ze probeerden ervan door te gaan, maar de man wist een van hen in de kraag te grijpen, waarna hij haar onder hevig verzet in een kantoor plaatste in afwachting van de politie. Ook het andere meisje werd even later tegengehouden. Ze werden overgedragen aan de politie en overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek. Hieruit blijkt dat de meisjes vanaf half augustus dit jaar diverse winkeldiefstallen hebben gepleegd, waarop ze destijds niet betrapt zijn. Hierbij hebben ze goederen als badartikelen, tassen en schoenen weggenomen uit diverse winkels. De totale waarde van de gestolen waar is nog niet bekend. De spullen werden aangetroffen in de woning van de verdachten, waar de politie met hun toestemming een kijkje heeft genomen. De 16-jarigen worden donderdag voorgeleid aan de Rechter Commissaris, waarna het verdere traject wordt uitgestippeld.

STRAMPROY Automobilist bekeurd

STRAMPROY De politie heeft dinsdagmiddag een 32-jarige automobilist uit Weert aangehouden. Politie agenten zagen de man zonder gordel rijden nabij het Kerkplein en wilden hem controleren. De bestuurder negeerde echter het gegeven stopteken en gaf ook geen gehoor aan de andere signalen van de agenten. Er volgde een korte achtervolging waarbij de 32-jarige gevaarlijk weggedrag vertoonde, maar uiteindelijk stopte de verdachte op de Carolinenstraat. Hier zette hij het op een lopen, waarna een agent hem al snel in de kraag greep. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Met toepassing van snelrecht is proces-verbaal tegen hem opgemaakt wegens het opzettelijk negeren van een stopteken en verkeersgevaarlijk weggedrag. Daarnaast kreeg hij een bekeuring voor het rijden zonder gordel. Waarom de man de benen heeft genomen is niet bekend.

VENLO Aanhouding verdachte

VENLO De politie heeft dinsdagavond een 60-jarige inwoner van Venlo aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 47-jarige plaatsgenote te hebben bedreigd. De vrouw verklaarde dat de man haar bedreigd had met een mes, nadat zij hem had aangesproken op het feit dat hij twee vuilniszakken in een niet voor hem bestemde container had gedeponeerd. De politie kwam ter plaatse waarna de man is overgebracht naar het bureau. Hij verklaarde dat hij geen mes bij zich had, maar de vrouw wel bedreigd had. De zaak is met toepassing van snelrecht afgehandeld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie