Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe dienst Achmea biedt geïntegreerde verzuimbestrijding

Datum nieuwsfeit: 17-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Achmea Groep
Zoek soortgelijke berichten
Achmea Groep

Nieuwe dienst Achmea biedt geïntegreerde verzuimbestrijding Zeist, 16 oktober 2001
ZEIST - Onder de naam VerzuimAlert introduceert Achmea een nieuwe vorm van dienstverlening om ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid terug te dringen. In VerzuimAlert zijn alle diensten gericht op verzuimbestrijding geïntegreerd samengebracht. Het pakket omvat arbodienstverlening, reïntegratiediensten en een verzuimverzekering.

Het verzuimpercentage in Nederland schommelt rond de zes procent. Eén van de problemen bij het terugdringen daarvan is de onderlinge afstemming tussen de diensten die op verzuimbestrijding gericht zijn. In de nieuwe dienstverlening van Achmea speelt die afstemming een belangrijke rol omdat verzuimbestrijding gebaat is bij een geïntegreerde aanpak. De diensten binnen VerzuimAlert worden geleverd door de Achmea-bedrijven Arbo Groep Gak, Gak Verzekeringen, Centraal Beheer Achmea, Argonaut en RUG Adviescentra.

Achmea introduceert met VerzuimAlert een nieuwe aanpak in verzuimbestrijding gebaseerd op snelle analyse, effectieve interventie en administratief gemak door processen rond verzuim her in te richten. Onder meer wordt de gegevensuitwisseling met de verschillende instanties daardoor vereenvoudigd. Bovendien voorziet VerzuimAlert in advies en helpt bij het krijgen van kortingen en subsidies. Achmea stelt zich zo nodig ook garant voor een aantal reïntegratie-subsidies. Naast effectieve verzuimbestrijding ontzorgt VerzuimAlert de werkgever doordat het financiële rust en continuïteit biedt.

Op de website (www.verzuimalert.nl) is vanaf 18 oktober de Verzuimbalans te vinden, die is ontwikkeld in samenwerking met TNO-arbeid. De Verzuimbalans geeft werkgevers inzicht in hun verzuimkosten en mogelijke besparingen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie