Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Westplan Investors realiseert 29,6 % op Amerikaanse markt

Datum nieuwsfeit: 17-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Van Hulzen pr adviseurs
Zoek soortgelijke berichten
Van Hulzen pr adviseurs


Westplan Investors realiseert rendement van 29,6 procent op Amerikaanse markt

Lisse, 17 oktober 2001, 17 oktober 2001 - Westplan Investors sluit binnen drie jaar haar vierde vastgoedproject in de Verenigde Staten af met een rendement van 29,6 procent. Het project St. Marlowe Apartments, een appartementencomplex in de Amerikaanse staat Georgia, bleek daarmee een uiterst succesvolle investering voor de particuliere belegger.

Het project St. Marlowe Apartments is in april 1999 opgericht en omhelst de ontwikkeling en verkoop van 300 luxe appartementen in Gwinnett County, in het noordoosten van Atlanta, de hoofdstad van Georgia in de V.S.. De totale investering bedroeg US$ 17.825.000, het totaal geïnvesteerd eigen vermogen US$ 4.020.000. Het geprognosticeerd rendement voor belastingen was vastgesteld op 20,4%. Over de gehele looptijd van het project komt het gerealiseerde rendement nu uit op 29,6% voor belasting.

In februari 2001 is reeds het volledige bedrag aan ingelegd eigen vermogen per participatie terugbetaald. Door deze scherpe herfinanciering kregen de participanten in februari US$ 30.000 netto uitgekeerd in plaats van de verwachte US$ 25.000 uit het prospectus. In totaal hebben 134 participaties verdeelt over 98 participanten deelgenomen aan de maatschap St. Marlowe Apartments.

Het project St. Marlowe Apartments, bestaande uit 300 luxe appartementen, bevindt zich buiten het stadscentrum. Deze omgeving van Atlanta kenmerkt zich door een snel groeiende economie en veel vraag naar huisvesting. De verschillende type luxe appartementen staan in een bosrijk gebied en kenmerken zich door een hoge servicegraad. Tevens staat een clubhuis met sportfaciliteiten en een zwembad ter beschikking van de bewoners.

Westplan Investors
Westplan Investors is gespecialiseerd in het investeren in onroerend goed in het zuidoosten van de Verenigde Staten. De onderneming is in 1994 opgericht en houdt kantoor in Lisse. De belangen van Westplan en zijn investeerders in de V.S. worden behartigd door Westplan Asset Management USA, Inc., een honderd procent dochter van Westplan Investors.


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie