Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

DaimlerChrysler kiest voor continuiteit in directie

Datum nieuwsfeit: 18-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: DaimlerChrysler Nederland
Zoek soortgelijke berichten
DaimlerChrysler Nederland

DaimlerChrysler kiest voor continuiteit in directie

De Raad van Commissarissen van DaimlerChrysler AG heeft gekozen voor continuïteit en stabiliteit in het topmanagement van de onderneming. Tijdens een bijeenkomst in Auburn Hills op 27 september jongstleden heeft de Raad van Commissarissen het volgende besloten:

"Jürgen E. Schrempp (57), Voorzitter van de Raad van Bestuur van DaimlerChrysler AG blijft in functie tot de aandeelhoudersvergadering in 2005.

Prof. Jürgen Hubbert (62), lid van de Raad van Bestuur van DaimlerChrysler AG en verantwoordelijk voor Mercedes-Benz personenwagens en smart, blijft ook in functie tot de aandeelhoudersvergadering in 2005.

Dr. Rüdiger Grube (50), verantwoordelijk voor Concernontwikkeling, is met ingang van 1 oktober 2001 voor de periode van drie jaar aangesteld als plaatsvervangend lid van de Raad van Bestuur. De divisie Concernontwikkeling, die sinds de laatste veranderingen in de Raad van Bestuur niet meer vertegenwoordigd was, is verantwoordelijk voor Concernstrategie, Mergers & Acquisitions en Corporate E-Business.

Hilmar Kopper, voorzitter van de Raad van Commissarissen, gaf het volgende commentaar op de benoemingen: De Raad van Commissarissen ondersteunt unaniem de strategie die DaimlerChrysler sinds 1995 gevolgd heeft. De implementatie verloopt succesvol en volgens plan. Met het aanblijven van de sleutelpersonen Jürgen E. Schrempp en Jürgen Hubbert is continuiteit en stabiliteit in de toekomst gegarandeerd. In de nabije toekomst zal het aanstellen van jongere kandidaten in de Raad van Bestuur prioriteit hebben."

Oktober 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie