Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeentelijk Gymnasium H'sum zelfstandig de toekomst in

Datum nieuwsfeit: 18-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hilversum
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum

Gemeentelijk Gymnasium zelfstandig de toekomst in
Het Gemeentelijk Gymnasium wordt mogelijk per 1 januari 2002 verzelfstandigd. Vanmorgen besloot het college de gemeenteraad te vragen in te stemmen met een voorstel van die strekking. Als de verzelfstandiging doorgaat, krijgt het gymnasium een eigen bestuur (stichting) en kan ze zelf het beleid bepalen.

De verzelfstandiging, waaraan twee jaar is gewerkt, is een logisch gevolg van het streven de gemeentelijke betrokkenheid bij het onderwijsbeleid te beperken tot de lokale taak. In het verlengde daarvan wordt getracht de verschillende onderdelen van het openbaar onderwijs kansrijker te maken. Voor het gemeentelijk Gymnasium resulteert dit in een nieuw stichtingsbestuur bestaande uit ouders en andere deskundigen. Na de financiering in juni jl. van de nieuwbouw van de school aan de Vaartweg is dit een tweede belangrijke mijlpaal op de weg naar verzelfstandiging. Van het schoolbestuur in oprichting zijn inmiddels zes van de zeven leden bekend. Dit zijn de dames H.M. Laverman-Berbee en drs. M.J. Glasz-Koerts en de heren mr. B. Haverlag (voorzitter), mr. P.L.M. Hustinx, drs. J.A.A.M. van Halder en drs. N.J. van der Wal. Op 6 november zal de medezeggenschapsraad van de school zich over de verzelfstandiging uitspreken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie