Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 18-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven e.o. 18-10-2001
2e Persbericht 18 oktober 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Aanhouding na winkeldiefstal
Woensdagmiddag om 17.40 uur is op de Braakweg een 37-jarige Helmonder aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor bij een winkeldiefstal, in de Dorpstraat, de bedrijfsleider van de winkel met een mes te hebben bedreigd. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau. Het mes is inbeslaggenomen.

Eindhoven: Aanhouding na diefstal autowiel
Donderdagmorgen om 01.30 uur is op de Boschdijk een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man was in gezelschap van enkele anderen en stond bij een auto met een lekke band. Getuigen hadden gezien dat de verdachte een autowiel van een geparkeerd staande personenauto hadden afgehaald. Toen dit wiel niet paste op de auto met de lekke band gooide hij hem over de omheining bij een bedrijf. Dit wiel werd door de politie aangetroffen. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten. Het weggenomen wiel is aan de rechtmatige eigenaar terug gegeven.

Eindhoven: Verdachte met alarmpistool aangetroffen Op de Zwaanstraat is donderdagochtend een 28-jarige Eindhovenaar aangehouden. Bij controle werd in zijn auto een alarmpistool aangetroffen. Dit is in beslag genomen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte van inbraak in bedrijfsauto aangehouden Na een melding van een inbraak in een bedrijfsauto op de Lemmenslaan stelde de politie een onderzoek in. In de omgeving van de Beukenlaan zag de politie een verdacht voertuig rijden en stelde de achtervolging in. Op de Lijmbeekstraat vloog de verdachte auto uit de bocht en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De 19-jarige verdachte Eindhovense bestuurder verliet het voertuig en verstopte zich in de omgeving in de struiken. Hij werd rond 4.00 uur op de Lijmbeekstraat aangehouden en voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten van vernieling fietsen aangehouden Op de Dommelstraat zijn woensdagavond rond 23.10 uur twee Eindhovenaren van 23 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van het vernielen van fietsen op de Dommelstraat kort daarvoor. De verdachten zijn voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte met gestolen fiets
Op de Tivolilaan is donderdagochtend rond 5 uur een 16-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het stelen van een fiets. De politie zag de verdachte fietsen met een tweede fiets aan zijn hand. Toen hij de politie zag liet hij de fiets vallen en probeerde te vluchten. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Mishandeling
Op de Smalle Haven is woensdagavond rond 21.10 uur een 20-jarige man uit Roermond aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn 19-jarige Eindhovense ex-vriendin kort daarvoor op de Smalle Haven. De vrouw werd in haar gezicht en tegen haar bovenlijf geslagen. Zij liep hierdoor verwondingen op aan haar heup en een pijnlijke neus en wangen. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Trekhaakdoppen gestolen
Een getuige zag op de Henegouwenlaan drie verdachte jongens om zijn auto lopen. Toen de getuige hen aansprak renden ze hard weg. Na een korte achtervolging kon hij het drietal, een 15- en een 16-jarige Eindhovenaar en een 14-jarige jongen uit Roosendaal, ter hoogte van de Dinantlaan rond 00.30 uur te pakken krijgen. Ze werden overgedragen aan de politie. De jongens worden verdacht van het wegnemen van trekhaakdoppen kort daarvoor op de Henegouwenlaan. Drie trekhaakdoppen werden teruggevonden op deze straat. De drie verdachten zijn overgedragen aan bureau HALT. Zij zullen de zaak behandelen.

Eindhoven: Fietser loopt nekletsel op
Op de Sartrelaan is woensdagavond rond 20.15 uur een 16-jarige fietser uit Eindhoven gewond geraakt. De jongen reed over de Sartrelaan en liet zich trekken door een bromfietser. Plotseling verloor de fietser de controle over zijn fiets waardoor hij van de weg raakte en met zijn fiets tegen een stilstaande auto botste. De fietser is met nekletsel overgebracht naar het Diaconessenziekenhuis.

Helmond: Aanhouding na bedreiging
Een 18-jarige Helmonder is woensdagavond om 18.17 uur, in een woning aan de Baritonstraat aangehouden. De jongeman had kort ervoor, bij een ruzie over geluidsoverlast, een 32-jarige buurman bedreigd met een geweer. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau. Twee windbuksen zijn ter vernietiging inbeslaggenomen.

Heeze: Wederom verdachte envelop met daarin loze bomdreiging De eigenaar van een bedrijf aan de Nieuwendijk heeft donderdag rond 12.00 uur voor de tweede maal deze week (zie persbericht 3, dinsdag 16 oktober 2001) een envelop in zijn brievenbus gevonden met daarin poeder en een bedreiging met een bom. De politie, de brandweer en de GGD hebben de zaak serieus opgepakt en gingen meteen ter plaatse. Het betreffende pand waarin de envelop is aangetroffen is ontruimd. De brandweer ging in beschermende kleding het pand in en stelde de brief met de stof veilig. Deze is voor verder onderzoek overgebracht naar het ID laboratorium in Lelystad. Vervolgens is het pand door de brandweer gereinigd. Tevens is een onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van explosieven. Hierbij is, net als afgelopen dinsdag, niets aangetroffen. Uit onderzoek is gebleken dat in de eerste bezorgde envelop geen Antrhax (miltvuur) aanwezig was. ID Lelystad zal op korte termijn uitsluitsel geven over de werkelijke inhoud van de envelop. De politie onderzoekt de zaak.

Budel: Overlopen tijden diefstal smeedijzerenpoorten Een bewoner van de Driebokstraat zag donderdagochtend rond 1.30 uur een aantal personen wegrennen van zijn inrit. Toen de bewoner naar buiten ging zag hij dat twee smeedijzerenpoorten, die op zijn erf stonden, waren gedemonteerd. De poorten lagen op een autoambulance die op de oprit stond. Uit onderzoek bleek dat de autoambulance van maandag op dinsdagnacht was gestolen vanaf de Swidbertstraat in Waalre.

Mierlo: Drugsgebruiker aangehouden
Op de Burg Termeerstraat is woensdagavond om 19.25 uur een 26-jarige Engelsman aangehouden. De man lag te slapen onder enkele bosjes. Toen de politie hem controleerde bleek de verdachte in het bezit van een plastic zak met daarin enkele goederen waaronder een buisje met verdovende middelen. De man is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden. De drugs zijn inbeslaggenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie