Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oriëntatiedagen KMA van start

Datum nieuwsfeit: 18-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Defensie


---

Nieuwsberichten
---

Oriëntatie op KMA

Oriëntatiedagen KMA van start

18-10-2001

De Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda telde vanmorgen (18 oktober), op de eerste dag van de jaarlijkse oriëntatiedagen, voor het middaguur al circa vijfhonderd bezoekers. Tijdens deze oriëntatiedagen, die dit jaar op 18, 19, 22 en 23 oktober plaatsvinden, kunnen havo en vwo scholieren die in hun laatste twee jaar zitten en HBO of WO studenten, zich oriënteren op de officiersopleidingen van de Koninklijke Landmacht, -Luchtmacht en -Marechaussee.

De bezoekers die al voor 10.15 uur binnen zijn, worden iedere ochtend in de aula van de academie met een welkomstwoord ontvangen door de Gouverneur van de Koninklijke Militaire Academie, generaal-majoor drs. G.J.C. Roozendaal. Op het terrein van de Koninklijke Militaire Academie zijn 26 informatiepunten ingericht waar de opleidingen van de KMA aan de bezoekers worden gepresenteerd. Zo bestaat er de mogelijkheid om in de collegebanken plaats te nemen of een sportieve uitdaging aan te gaan. Daarnaast wordt er materieel getoond en verzorgen cadetten verschillende demonstraties, waaronder het "aanvallend gevecht". Tijdens de oriëntatiedagen landt er elke dag een Apache-helikopter op het sportveld.

Belangstellenden voor de oriëntatiedagen van de Koninklijke Militaire Academie kunnen zich telefonisch aanmelden op telefoonnummer 0800-0124 (Koninklijke Landmacht) en 0800-0016 (Koninklijke Luchtmacht) of met paspoort bij de toegangspoort van de KMA (Stadhouderspoort). (Foto´s: Sectie Communicatie KMA) Luchtmachtstand KMA

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie