Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Polynorm wil installatieproducten Flamco verkopen aan Halder

Datum nieuwsfeit: 18-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Polynorm N.V.
Zoek soortgelijke berichten
Polynorm N.V.

PERSBERICHT

Polynorm van plan divisie installatieproducten Flamco te verkopen aan Halder

Polynorm N.V. in Bunschoten deelt mede dat het een intentieverklaring heeft getekend op basis waarvan een exclusieve onderhandeling zal beginnen met investeringsmaatschappij Halder in Den Haag, met betrekking tot de overdracht van de aandelen in haar Divisie Installatieproducten Flamco. De voorgenomen transactie omvat alle Flamco productiefaciliteiten en verkoopkantoren in heel Europa. Het in Den Haag gevestigde Halder is onderdeel van GIMV N.V., een beursgenoteerde Belgische investeringsmaatschappij.

De onderhandelingen hebben een stadium bereikt waarop - tegelijkertijd met deze mededeling - de vakbonden naar behoren worden geïnformeerd en de centrale ondernemingsraad van Polynorm en de ondernemingsraad van Flamco om advies zal worden gevraagd.

De ondernemingen die bij deze transactie zijn betrokken hebben een gezamenlijke omzet van EUR 82,3 miljoen met een EBIT van EUR 7,9 miljoen over het jaar 2000. De transactie is in lijn met de strategie van Polynorm waarbij het bedrijf zich volledig richt op haar kernactiviteiten in de automobielindustrie.

De voorgestelde transactie zal naar verwachting een positief effect hebben op de nettowinst van Polynorm N.V voor het jaar 2001. Dit effect is echter reeds verwerkt in de recentelijk bijgestelde winstverwachting van Polynorm.

De bedoeling is de voorgestelde transactie vóór januari 2002 te voltooien.

Polynorm N.V. Directie
Bunschoten, 18 oktober 2001

Opmerking voor de redactie:
Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met de heer Ir. P.D.A. Huisman, Voorzitter en CEO, Tel.: + 31 (0)33 2989 503

Profiel Polynorm N.V.
Polynorm N.V. heeft één hoofdactiviteit, gericht op het ontwerp en de productie van stalen, aluminium en kunststof carrosseriedelen voor de automobielindustrie. Polynorm levert aan onder andere BMW, DaimlerChrysler, FMC (Ford, Jaguar, Volvo) General Motors, PSA (Peugeot, Citroën), Renault en Volkswagen (Audi). Daarnaast omvat de Polynorm Groep ondernemingen die toeleveren aan de bouwnijverheid en installatiebranche in Europa. Over het jaar 2000 boekte Polynorm een omzet van ¤ 468,9 miljoen met een nettowinst van ¤ 13,9 miljoen. Polynorm is genoteerd aan de Officiële Markt van Amsterdam Exchanges N.V. Internet: www.polynorm.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie