Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Benoemingen Raad van Toezicht Wageningen UR

Datum nieuwsfeit: 18-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Benoemingen van voorzitter en leden Raad van Toezicht Wageningen UR

18 oktober 2001 - Minister Brinkhorst van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij heeft de heer dr. J. A. van Kemenade benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht Wageningen Universiteit en Researchcentrum (Wageningen UR). Wageningen UR is het samenwerkingsverband van Wageningen Universiteit en de Stichting DLO.

De heer Van Kemenade (64) is oud-minister van Onderwijs en Wetenschappen. Zijn huidige functie is die van Commissaris van de Koningin in Noord-Holland. Eerder was de heer Van Kemenade onder andere hoogleraar te Nijmegen, lid van de Tweede Kamer, burgemeester van Eindhoven en voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam. Als voorzitter van de Raad van Toezicht Wageningen UR volgt de heer Van Kemenade de heer ir. M.M.U. van Dis op.

Als leden van de Raad van Toezicht Wageningen UR zijn benoemd: mevrouw drs. M.B.C. Beckers-de Bruin, dr. ir. J.A.J. Vink, de heer drs J.Peelen en dr. ir. H. Bakker.

Mevrouw Beckers (62) is zowel voorzitter van de Stichting Biologica en als ook voorzitter van de Stichting Natuur en Milieu. Zij was fractievoorzitter van Groen Links in de Tweede Kamer bestuurslid van de Stichting Eco-operation.

De heer Vink (54) was werkzaam bij Koninklijke Wessanen nv, bij S&W Berisford Pic en is nu voorzitter van de Raad van Bestuur CSM nv.

De heer Peelen (61) was tot 2000 werkzaam in het bedrijfsleven onder andere bij Unilever als lid van de Raad van Bestuur en Member Executive Committee. De heer Peelen vervult daarnaast enkele commissariaten bij Friesland Coberco Dairy Foods en Arcadis NV.

De heer Bakker (57) was onder meer werkzaam bij Wageningen Universiteit als hoogleraar en als lid van de Raad van Bestuur van Nutreco.

Mevrouw Beckers, de heer Peelen en de heer Bakker maakten reeds eerder deel uit van de Raad van Toezicht en zijn herbenoemd. Alle (her)benoemingen gaan op 1 november 2001 in en gelden tot 1 september 2005.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie