Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ontwerpwedstrijd voor muziekschool Neede in volgende fase

Datum nieuwsfeit: 18-10-2001
Bron: Gemeente Neede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Neede

gemeente Neede
persbericht

Nummer 627, donderdag 18 oktober 2001
Voorlichting gemeentehuis, www.neede.nl
H.A. van Faassen, telefoon (0545) 28 88 54

Architectenprijsvraag voor combinatie voortgezet onderwijs èn muziek, dans en theater

Jorissen Simonetti en Bos & Partners verder in de race voor ontwerp unieke combi-school Assink/Triangel in Neede

Jorissen Simonetti Architecten en Architectenbureau Bos & Partners gaan verder in de race om het ontwerp voor de gezamenlijke huisvesting in Neede van Scholengemeenschap Het Assink en De Triangel, centrum voor muziek en dans. In het kader van een architectenprijsvraag konden drie architectenbureaus hun ontwerp presenteren voor het unieke plan om een combi-school voor voortgezet onderwijs èn muziek, dans en theater te realiseren. Zij moesten zich houden aan een programma van eisen en een budget van 5 miljoen gulden. Het ontwerp van IAA Architecten voldeed niet aan de eisen en wordt niet verder in de procedure meegenomen.

De twee plannen worden nu voor advies voorgelegd aan de Welstandscommissie. Daarna zal een keuze worden gemaakt. Gelijktijdig kunnen de plannen worden ingezien in het gemeentehuis. De gemeentebestuurders en het personeel van de scholen zijn geïnformeerd en de omwonenden worden binnenkort door de directies van de scholen bijgepraat.

De gemeenteraad is op 3 juli 2001 akkoord gegaan met een versoberd Programma van Eisen voor de gezamenlijke huisvesting voor Het Assink de De Triangel op de locatie van de Needse vestiging van Het Assink aan de Julianastraat. Ook werd ingestemd met het voorstel om drie architectenbureaus uit te nodigen om in competitie een plan te ontwerpen.

Door een gecombineerde huisvesting kunnen beide typen onderwijs elkaar versterken en aanvullen. In het voorgezet onderwijs is steeds meer aandacht voor kunstzinnige en culturele ontwikkeling. De samenwerking maakt het mogelijk om van de Needse school een unit te maken met het accent op het nieuwe vakgebied Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV). Voor het opzetten van orkesten, ensembles, popmuziekgroepen, zangkoren, stemscholing en ballet, dans en theater heeft De Triangel gekwalificeerd personeel in huis. De aula/concertzaal krijgt in de gezamenlijke accommodatie een bindende rol.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie