Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sport- en spelbus zoekt jongeren op in wijken Den Bosch

Datum nieuwsfeit: 18-10-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente 's-Hertogenbosch
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente 's-Hertogenbosch

ON THE MOVE is back! Sport- en spelbus zoekt jongeren op in de wijken

do 18 oktober 2001

Vanaf deze week rijdt de sport- en spelbus "ON THE MOVE" op maandag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag door een aantal wijken van s-Hertogenbosch en Rosmalen. ON THE MOVE is bij veel tieners en jongeren al bekend van het zomervakantieprogramma. Toen is de bus voor een groot aantal activiteiten ingezet. Inmiddels is de bus verbouwd en kan hij opnieuw de wijken in: ON THE MOVE is back!

In de bus is materiaal aanwezig voor ongeveer tien verschillende sporten, zoals bijvoorbeeld straatvoetbal, darts, skaten, basketbal, streetdance en andere sporten met muziek. Twee medewerkers, jongerenwerkster Joke Prince en buurtsportwerker Jaap Meerhoff, bemannen de bus en zijn speciaal voor dit werk aangetrokken.

De sport- en spelbus is een gezamenlijk initiatief van de gemeente, het jongerenwerk van Divers en de WIR (Welzijnsinstelling Rosmalen) en de Stichting Sportstimulering. Het project is opgezet om beter contact te krijgen met jongeren die hun vrije tijd op straat doorbrengen, met behulp van een aanbod van sport- en spelvoorzieningen en informatie.

Proefweken

De eerste weken draaien de nieuwe medewerkers proef met ON THE MOVE. De bus zal in deze tijd de volgende wijken aandoen: Gestelse buurt, Aa-wijk zuid, Schutskamp, Kruiskamp, Muntel, Vliert, t Zand, Maaspoort, Overlaet, Sparrenburg, Hintham-noord en -zuid en Engelen. Op basis van de ervaringen die in de proefweken worden opgedaan wordt een vast rooster gemaakt van de tijden en plaatsen waar de bus in de komende maanden gaat rijden. De rijschemas van de bus (plaatsen en tijden) worden dan maandelijks gepubliceerd op de gemeentepagina in de Bossche Omroep op Zondag. Vanaf eind maart 2002, wanneer de zomertijd ingaat, zal de bus ook in de avonduren beschikbaar zijn.

Na de proefweken zal de sport- en spelbus op maandag 12 november aanstaande op feestelijke wijze officieel in gebruik worden genomen door de wethouder van onder meer jeugdzaken, Bart Eigeman.

Het project ON THE MOVE wordt na een jaar geëvalueerd. Als het een succes blijkt te zijn zal het busproject in de komende jaren een vervolg krijgen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie