Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: gebruik van hoefijzernieren voor transplantatie

Datum nieuwsfeit: 18-10-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Hoefijzernier; transplantatie.
Promotie drs. O.B. Stroosma
in de Faculteit der Geneeskunde.
Horseshoe kidneys, implications for transplantation and vascular surgery. Promotor: Prof.dr. G. Kootstra; co-promotor: dr. G.W.H. Schurink. Donderdag 18 oktober, 16.00 uur.

Een hoefijzernier is een aangeboren afwijking, waarbij een persoon niet twee nieren heeft, maar één nier in de vorm van een hoefijzer. Hoefijzernieren komen voor bij één op de 600 à 800 personen. Vanwege het grote tekort aan donornieren worden deze hoefijzernieren ook gebruikt voor transplantatie. Een gedegen onderzoek naar de resultaten van de transplantatie van deze hoefijzernieren was tot op heden nog niet gedaan. Uit dit onderzoek blijkt dat een hoefijzernier in zijn geheel kan worden getransplanteerd, of kan worden gesplitst en bij twee ontvangers kan worden getransplanteerd. Beide vormen hebben dezelfde posttransplantatie resultaten als "normale nieren".

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie